30 Οκτ 2020

ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ Α.Ε.: Θα την κλείσουν ή θα βάλουν χρήματα για να συνεχίσει να λειτουργεί;


 

Εμείς πάντως γνωρίζαμε πως ο Περιφερειάρχης από την προεκλογική περίοδο είχε δηλώσει πως δεν την ηθελε την ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ Α.Ε. επειδή ήταν "κοιτίδα διαφθοράς".Με το πέρασμα του χρόνου είδαμε και προγράμματα να εφαρμόζονται και ο στενός φίλος και συνεργάτης του κ. Νίκα να..

τοποθετείται διευθυντής, ο κ. Σωτήρης Μουρίκης. 

Μετά βγήκαν στο αέρα κάποια πορίσματα ,αποσπασματικα και σε μορφή φειγ βολάν στα ΜΜΕ, αλλά πολιτική συζήτηση δεν έγινε ποτέ στο Περιφερειακό Συμβούλιο, για ένα θέμα μείζον ..Παρά ταύτα οι δηλώσεις ,οι υπόννοιες συνεχίζονται αναμένοντας την γενική συνέλευση της Α.Ε. στην οποία μετέχουν και αυτοδιοικητικοί που συμμετείχαν στο σχήμα το οποίο αυτή τη στιγμή στοχοποιείται με διαφορες κατηγορίες και μομφές. 

Μαθαίνουμε  πως αναβλήθηκε   για την ερχόμενη Πέμπτη 5 Νοεμβρίου η προγραμματισμένη για χθες γενική συνέλευση της “Πελοπόννησος” Α.Ε., καθώς απουσίαζε ο εκπρόσωπος της Περιφερειακής Ενωσης Δήμων (ΠΕΔ) Πελοποννήσου.

Οπως είναι γνωστό η “Πελοπόννησος” Α.Ε. στην οποία οι δήμοι αντιπροσωπεύουν το 50%, αντιμετωπίζει πολύ σοβαρό πρόβλημα ελλείμματος 1,3 εκ ευρώ, το οποίο πιστοποιούν οι ορκωτοί λογιστές, αλλά και η Εθνική Αρχή Διαφάνειας.

Η γ.σ. θα πρέπει να αποφασίσει, είτε να αυξηθεί το μετοχικό κεφάλαιο προκειμένου να καλυφθεί το έλλειμμα, είτε να κλείσει η επιχείρηση.

* Αυτό που δεν έχω καταλάβει είναι εάν η Περιφερειακή αρχή επιθυμεί να κρατήσει την ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ ΑΕ, αναγνωρίζοντας επι της ουσίας κάτι που αρνιόταν πιο πριν: Πως είναι ένα χρησιμότατο χρηματοδοτικό εργαλείο, αναγνωρίζοντας το έργο Τατούλη.

*Εάν κλείσει τότε γιατί εκεί τοποθέτησε έναν σημαντικό συνεργάτη του ο κ. Νίκας και τώρα κινδυνεύει να τον αφήσει εκτός και στον αέρα; 

Αν ούτε αυτό ισχύει, τότε όλα είναι μέσα σε ένα επικοινωνιακό παιχνίδι που βασίστηκε η παράταξη Νίκα στην προεκλογική της εκστρατεία και ισορρόπησε την πρώτη χρονιά της θητείας της. Δεν μπορέσει όμως πλέον να βασιστεί σε αυτό διότι τώρα ανοίγονται όλα τα χαρτιά της προεκλογικής περιόδου

Αναμένομε να δούμε.