30 Οκτ 2020

Γ. Γκιώνης : Aναγκαία η ανάδειξη της ενιαίας ταυτότητας του Κορινθιακού κόλπου ως ένα κοινό όραμα για το μέλλον


ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ διοργανώνεται από την ΜΚΟ ΟΖΟΝ σε συνεργασία με τον Σύνδεσμο Προστασίας και Ορθολογικής Ανάπτυξης του Κορινθιακού Κόλπου (Σ.Π.Ο.Α.Κ) "Ο ΑΡΙΩΝ" και αφορά στα αποτελέσματα του έργου «Κορινθιακός – η δική μας θάλασσα» που διήρκησε 18 μήνες και υλοποιείται με χρηματοδότηση του Πράσινου Ταμείου.

Συλλέχθηκαν από τις ακτές, καταγράφηκαν και ταξινομήθηκαν..

53.000 αντικείμενα σε 24 συνολικά δράσεις καθαρισμού. Παράλληλα σαρώθηκαν 70 ναυτικά μίλια θαλασσίων ζωνών για τον έλεγχο των μικροπλαστικών που ρυπαίνουν τον Κορινθιακό.

Στον σύντομο χαιρετισμό που απηύθυνε ο Δήμαρχος Γεώργιος Αλκ. Γκιώνης προς τους συνέδρους του διαδικτυακού Συνεδρίου που διεξάγεται αυτή τη στιγμή στος Αλεξάνδρειο Συνεδριακό Κέντρο Λουτρακίου αναφέρθηκε στην αναγκαιότητα ανάδειξης της ενιαίας ταυτότητας του Κορινθιακού Κόλπου ως ένα κοινό όραμα για το μέλλον, με πυρήνα την αλληλεγγύη και τη συνεργασία μεταξύ όλων. Ο τόπος μας, από τη μια, αποτελεί ειδυλλιακό τουριστικό προορισμό, ενώ παράλληλα είναι νευραλγικό σημείο οικονομικής δραστηριότητας, με τη λειτουργία μεγάλων ξενοδοχειακών, εμπορικών, παραγωγικών και βιομηχανικών μονάδων. Ο Κορινθιακός κόλπος, τόνισε ο Δήμαρχος, η θάλασσα που μας ενώνει, δημιουργεί ένα σημείο συναντίληψης για όλους τους εμπλεκόμενους φορείς, που ενδυναμώνει τον κοινό μας στόχο: την προστασία και ανάδειξη του περιβάλλοντος και του θαλάσσιου οικοσυστήματος.