7 Οκτ 2020

Ιστορική Δίκη της Χρυσής Αυγής: Χιλιάδες άνθρωποι έξω από το Εφετείο


Πληθαίνουν όλο και περισσότερο οι διαδηλωτές και οι διαδηλώτριες που συγκεντρώνονται έξω από το Εφετείο, ενόψει της απόφασης για τη Χρυσή Αυγή.
Ο κύριος όγκος όσων συμμετάσχουν στα συλλαλητήρια αναμένεται να συγκεντρωθεί στις 11:00 που θα αρχίσουν... και οι στάσεις εργασίας που έχουν κηρύξει οι συνδικαλιστικές οργανώσεις. Πριν από λίγη ώρα έφτασε στο Εφετείο αντιπροσωπεία της ΝΔ, αποτελούμενη από τον γραμματέα της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας Γιώργο Στεργίου, τον γενικό διευθυντή του κόμματος Γιάννη Μπρατάκο, τον εκπρόσωπο Τύπου Τάσο Γαϊτάνη και τον επικεφαλής της ΟΝΝΕΔ Παύλο Μαρινάκη. «Η Νέα Δημοκτρατια έφραξε τον δρόμο στους νοσταλγούς του φασισμού και τους ρατσιστές. Βρέθηκε παντού απέναντί τους και στην κοινωνία και στη Βουλή. Ακύρωσε τα σχέδιά τους στην πράξη, θέτοντάς τους στο περιθώριο, εκεί που πραγματικά ανήκουν», επισήμανε, μεταξύ άλλων, ο γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ Γιώργος Στεργίου. Η ΝΔ «ανέδειξε την εγκληματική τους δράση, αυτή που σήμερα εδω αξιολογείται ποινικά από την ελληνική δικαιοσύνη. Ο πόλεμος κατά του μίσους και της βίας είναι διαρκής».

Με ένα πανό που γράφει «μόνη δικαίωση οι ναζί στη φυλακή» και με τη φωτογραφία του δολοφονημένου, από τον Γιώργο Ρουπακιά της Χρυσής Αυγής, Παύλου Φύσσα έφτασε έξω από το Εφετείο η αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ. Ανάμεσα τους και ο βουλευτής Παύλος Πολάκης, ο οποίος δήλωσε «Σε μια τεράστια παλλαϊκή συγκέντρωση, όλος ο δημοκρατικός κόσμος βρίσκεται εδώ και περιμένει μια απόφαση δικαίωση για την μνήμη του Παύλου Φύσσα. Πιστεύω ότι η δικαιοσύνη θα σταθεί στο ύψος της. Είναι ιστορική στιγμή η οποία ζούμε. Η δικαιοσύνη θα βάλει ταφόπλακα στην εγκληματική οργάνωση».


Φοιτητικοί σύλλογοι  πιο νωρίς πραγματοποίησαν πορεία στην Αλεξάνδρας με σύνθημα «Λευτεριά στο λαό, θάνατος στον φασισμό». Έξω από το Εφετείο ακούγονται επίσης από μεγάφωνα συνθήματα, τραγούδια του Παύλου Φύσσα, και το Bella Ciao.