13 Οκτ 2020

Κορονοϊός: Οι άγνωστοι περιορισμοί στα μέτρα - Τι δεν ξέρετε και πρέπει να προσέξετε


Πέρα από τα ωράρια στην εστίαση, τον αριθμό των ατόμων ανά τραπέζι και στις συναθροίσεις και την υποχρεωτική χρήση της μάσκας, έχει ενδιαφέρον να δούμε κάποια μέτρα που ισχύουν και δεν τα γνωρίζει ο πολύς κόσμος. H Kορινθία βρίσκεται στο επίπεδο δύο...

Δείτε λοιπόν τι επιπλέον ισχύει:


- Στο επίπεδο 3 υπάρχει περιορισμός των προγραμματισμένων χειρουργικών επεμβάσεων μέχρι 40% στα νοσοκομεία. Εξαιρούνται των περιορισμών τα ογκολογικά και επείγοντα περιστατικά. Στο επίπεδο 2 περιορίζεται στο 20%.


- Στο επίπεδο 3, στους χώρους λατρείας, επιτρέπεται μόλις 1 άτομο ανά 15 τ.μ.και έως 50 άτομα, καθήμενοι με μάσκα.


- Στο επίπεδο 2 και 3, σε συναυλιακούς χώρους, θεατρικές παραστάσεις και σινεμά σε κλειστούς χώρους, εκτός από την υποχρεωτική χρήση της μάσκας και την πληρότητα 30%, είναι υποχρεωτική η έκδοση ηλεκτρονικού εισιτηρίου.


- Στο επίπεδο 2 και 3, στους παιδότοπους επιβάλλεται η χρήση μάσκας για παιδιά άνω των 2 ετών.


- Στο επίπεδο 3, στα ταξί επιτρέπονται μέχρι 2 επιβάτες, ενώ στα ιδιωτικά ΙΧ μέχρι 4.


- Στο επίπεδο 2 και 3, στα γυμναστήρια η χρήση μάσκας είναι υποχρεωτική στις ομαδικές ασκήσεις.


- Στο επίπεδο 1 τα καταστήματα εστίασης κλείνουν στη 01:00, στο επίπεδο 2 στις 00:30 και στο επίπεδο 3 στις 00:00. Σε καμία περιφέρεια της χώρας δεν λειτουργεί κατάστημα εστίασης από τη 01:00 μέχρι τις 05:00.

Ο χάρτης είναι διαθέσιμος στην ιστοσελίδα covid19.gov.gr και θα επικαιροποιείται άνα 14 ημέρες με βάση τις εισηγήσεις της ειδικής επιτροπής επιδημιολόγων και λοιμοξιογώνων ή και συνχότερα όταν αυτό επιβάλλεται από τους υγειονομικούς ή επιδημιολογικούς δείκτες.