13 Οκτ 2020

Δίκη Χρυσής Αυγής: Η εισαγγελέας προτείνει 13 χρόνια φυλακή για Μιχαλολιάκο, Κασιδιάρη και σια - Ισόβια στον Ρουπακιά


Έφτασε η ώρα μηδέν για τα στελέχη και τα μέλη της Χρυσής Αυγής που καταδικάστηκαν για διεύθυνση και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, καθώς ανακοινώθηκε η εισαγγελική πρόταση για τις ποινές.Η πρόταση της Εισαγγελέως για τις ποινές:

Για τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα, η εισαγγελέας ζητά την ισόβια κάθειρξη του Γιώργου Ρουπακιά και 8 χρόνια για τους άμεσους συνεργούς του

Κάθειρξη 13 ετών για την "ηγεσία" της Χρυσής Αυγής

Κάθειρξη 7 ετών στους καταδικασθέντες για ένταξη σε εγκληματική οργάνωση για τους οποίους δεν αναγνωρίστηκαν ελαφρυντικά και για όσους αναγνωρίστηκαν ελαφρυντικά, ποινή φυλάκισης 5 ετών.

Για την επίθεση στους αλιεργάτες φυλάκιση 10 - 7 χρόνια

Η συνεδρίαση του δικαστηρίου ξεκίνησε με την ίδια σύνθεση, καθώς απορρίφθηκε το αίτημα του καταδικασθέντος ευρωβουλευτή και πρώην βουλευτή της Χρυσής Αυγής, Γιάννη Λαγού, για εξαίρεση του δικαστηρίου.


Υπενθυμίζεται ότι, το δικαστήριο χορήγησε ελαφρυντικό από την ομάδα των καταδικασθέντων πρώην βουλευτών μόνο στους Στάθη Μπούκουρα, Χρυσοβαλάντη Αλεξόπουλο (καλή συμπεριφορά μετά την πράξη) Μιχάλη- Αβράμη Αρβανίτη (σύννομο βίο) και Νίκο Μίχο (ειλικρινής μεταμέλεια). Έτσι το πλαίσιο ποινών για αυτούς κυμαίνεται από 1 έως 5 έτη.


Η διευθυντική ομάδα της οργάνωσης, Νίκος Μιχαλολιάκος, Ηλίας Κασιδιάρης, Ιωάννης Λαγός, Χρήστος Παπάς, Ηλίας Παναγιώταρος, Γιώργος Γερμενής και Αρτέμης Ματθαιόπουλος, οι οποίοι δεν έλαβαν κανένα ελαφρυντικό , έχει πλαίσιο ποινών 10 έως 15 έτη.

Ο Γιώργος Ρουπακιάς, ένοχος για την δολοφονία Φύσσα είναι αντιμέτωπος ακόμη και με ισόβια κάθειρξη, ενώ με πολυετείς καθείρξεις κινδυνεύουν οι συγκατηγορούμενοί του που δεν έλαβαν ελαφρυντικό, όπως ο Ιωάννης Καζαντόγλου, Γιώργος Πατέλης, Αναστάσιος Πανταζής κ.α στους οποίους δεν αναγνωρίστηκε κανένα ελαφρυντικό.