25 Αυγ 2020

Τα φλου του παγουρίνου - Της Τζένης Σουκαρά


- Μας αποχαιρετά ο Αύγουστος με 40άρια λέει ο Καλιάνος  αλλά πια ουδείς του δίνει σημασία, συγγνώμη που το λέω, αφού πλέον στη ζωή μας έχουν μπει οι λοιμωξιολόγοι, σε σημείο τέτοιο που έχουν πάρει σαλόνι και λουτρό. Προτείνω ανεπιφύλακτα,βέβαια,  οι κ. καθηγητές να πάρουν κάποια μαθήματα από τους φίλτατους...


του καιρού και να μας λένε παραστατικά τα νέα του κορωνοϊού ανά τη χώρα!Όχι μόνο τον αριθμό των κρουσμάτων αλλά και σπαρταριστές λεπτομέρειες.Τι φόραγε το θύμα, σε ποιο σημείο συναντήθηκε με τον ιό, τον αναγνώρισε κανείς, πότε ξεκινά η ιχνιλάτηση; Να περπατά η Νικολούλη με την καμπαρτίνα στο τούνελ και να έχει ομίχλη..εκεί να δεις τηλεθέαση.Θέλει το καιρικό του.
Διότι ο λοιμωξιολόγος μπορεί να  σου πει και το καιρικό..
Προσοχή θα σου πει, θα έχει μια ψυχρούλα εκεί, δεν είναι καιρός για βηχαλάκι και αναστατωθεί το σύμπαν!
Πάρε μια ζακέτα μανδάμ ,όλο στο ξέμπρατσο είσαι!
Τι να μου πει το 40αρι του Καλιάνου εάν κάποιος επιστήμων ιατρός, με γκραντ σουξέ στην ειδικότητά του  δεν είναι εκεί να μου εξηγήσει πώς και γιατί αυτή η νόσος για την ώρα με κολλάει αλλά ακόμα ανθίσταμαι!

- Με 40άρι ο Περιφερειάρχης πάντως  θα κάνει εκδήλωση, εκεί στο κιόσκι ,στο κέντρο πληροφοριών τουριστών στον Ισθμό. Και ενώ στην αρχή ενημέρωνε η περιφέρεια πως θα κάνει εκδήλωση κατά την οποία θα συζητηθεί ο τουριστικός προσανατολισμός της Κορινθίας,  ατενίζοντας τα πρανή της διώρυγας , διορθώθηκε η προχειρότητα και έγινε  πιο συγκεκριμένη η πρόσκληση της εκδήλωσης ..Θα συζητηθεί το τουριστικό προφίλ της Κορινθίας εν καιρώ COVID19 .
Εμπιστεύομαι τον LTO αλλιώς θα αναρωτιόμουν ηχηρά, σε ποια βάση μπορεί να στηριχθεί μια τέτοια συζήτηση όταν κανείς δεν ξέρει εάν το επόμενο καλοκαίρι θα έχουμε τελειώσει με το θέμα της πανδημίας.
Αναφερόμαστε στο πιο σημαντικό τομέα της χώρας μας, ελπίζω όλο αυτό να μην είναι του ποδιαριού,  κατι να πούμε για την "απογείωση"της Πελοποννήσου, κάτι για το ναυάγιο της αίσθησης του καλοκαιριού, και μετά ας ακούσουμε και τους ξενοδόχους μας που έχουν μεγάλο πόνο!Δηλαδή όλα τα οξύμωρα σχήματα σε μια εκδήλωση.

-Αυτοψία στις εργασίες του ανανεωμένου ΚΕΝΤΡΟΥ ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗΣ ΤΟΥΡΙΣΤΩΝ στον Ισθμό, έκανε σήμερα ο αντιπεριφερειάρχης Γκιολής. 
"Η Κορινθία φέρει μεγάλο όνομα και ιστορία...Αξίζουμε καλύτερα και εμείς ως νέα Περιφερειακή Αρχή επενδύουμε στον τόπο μας.Η Κορινθία πρωταγωνίστρια ξανά" Και όταν διαβάζεις όλα αυτά για ένα κιόσκι πληροφόρησης πόσο αισιόδοξος μπορεί να είσαι για το αύριο αυτού του τόπου;.

-Θα υπάρξουν κυρώσεις στους μαθητές που δεν θα φοράνε μάσκα, λέει ο Πέτσας..Φαίνεται βλέπει και εκείνος την εξέγερση των νηπίων!
Να σε δέσει νήπιο χειροπόδαρα πατριώτη που έχει και την κοινή γνώμη στο τσεπάκι του, δεν θες να το δεις. 
Πλέγμα κυρώσεων θα είναι..είπε ο κυβ. εκπρόσωπος και κοιτάζονταν όλοι μεταξύ τους και το νήπιο.
Τι θα μας βρει τον Σεπτέμβριο φοβάμαι και να το φανταστώ.
Το μόνο που κάνω γκρό πλαν είναι τα παγουρίνο που θα μοιράσει η υπουργός κ. Κεραμέως .
Και άμα υποστούν κυρώσεις τα παγουρίνα πίσω!
Θα πέσει τέτοιο φωτορυθμικό στο παγουρίνο της Κεραμέως που θα πιστέψει κανείς πως μέχρι τώρα οι μαθητές έπιναν νερό όλοι μαζί από τη στέρνα να μου το θυμηθείς. 
Αλλά εδώ στη Κορινθία η πρωτοβουλία χαρακτηρίζεται μπανάλ, αφού εμπνευστής του παγουρίνου είναι ο δήμαρχος Σικυωνίων Σπύρος Σταματόπουλος που πέρυσι μοίρασε στα παιδιά της Σικυώνας για να τους δείξει πως η περιοχή έχει πόσιμο και πεντακάθαρο νερό.

- Λέτε να το είπε στην Κεραμέως ο δήμαρχος που είναι και στην επιτροπή Παιδείας της ΚΕΔΕ και η υπουργός αμέσως ανέλαβε δράση; Ποιος ξέρει; 

- Πάντως  είμαστε και αλλοπρόσαλλοι. Την αλήθεια να λέμε. Τι χολή ρίξαμε οι μασκοφόροι του διαδικτύπου,στους ταλαίπωρους γονείς του τετράχρονου που παρασύρθηκε με το σωσίβιο από τα ρεύματα και το έσωσε το φέρι δεν θες να το ακούσεις.
Κακία τερατόμορφη!Λες και ο πατέρας ή η μάνα δεν αισθάνονταν τίποτα καθώς δεν μπορούσαν να πιάσουν το παιδί τους..Η υποκρισία και η κακία στο εθνικό μας κωσταλέξι κατοικούν!