30 Ιουλ 2020

Η συνέντευξη Νίκα αλλιώς!


Ήρθε χθες ο Περιφερειάρχης στην Κορινθία καλώντας για μια ακόμα φορά  συγκεκριμένα ΜΜΕ. 
Το ότι από το ξεκίνημά του διαχώρισε και  απέκλεισε από την ενημέρωση της Περιφέρειας τους δημοσιογράφους εκείνους που του ασκούσαν στις εκλογές   κριτική...

είναι ό,τι χειρότερο μπορεί να κάνει ένας αιρετός και κυρίως δεν επιθυμεί να ενώσει.

Το να έχει φίλους, να τους θέτει και σε προτεραιότητα, είναι αναμενόμενο . Το πρόβλημα ξεκινά όταν αποκλείσεις από την ενημέρωση  ΜΜΕ της Κορινθίας όταν βρίσκεσαι στην Κορινθία. Tο να αποκλείεις τους δημοσιογράφους από το δικαίωμά τους στην  εργασία.
Και αυτό δεν έχει να κάνει με την δική σου κρίση. Έχει να κάνει με την ιστορία του καθενός σε αυτό τον τόπο και στον χώρο που μοιάζει σχεδόν με απαίτηση. 

Ο κ. Νίκας λοιπόν δεν μας κάλεσε να μας πει για το "μεγάλο αναπτυξιακό όραμα" της Κορινθίας,χθες, αν και θα έπρεπε διότι εμείς περιμένουμε πρώτα απο όλα να ακούσουμε και να πληροφορήσουμε  για τις καταστροφές από την πυρκαγιά που  ήταν μεγάλες. 

Δεν μας κάλεσε ενδεχομένως, γιατί ακόμα αναρωτιόμαστε ποιος ήταν ο ρόλος της Περιφέρειας τις ώρες της φωτιάς. Όταν καιγόταν το σύμπαν και συσκέπτονταν στην Κροκιδά για άλλα θέματα μετά φωτογραφίας. 

Απάντησε όμως ο Περιφερειάρχης  μόνος του, διευκρινίζοντας πως η Περιφέρεια ενεργεί προληπτικά καθαρίζοντας τα δάση..

Μόνο που οι εθελοντές πυροσβέστες της Σολυγείας βρήκαν άναρχο τοπίο μέσα στο δάσος του Σοφικού, που ευτυχώς δεν εισήλθε η φωτιά .

Μάλιστα ο Περιφερειάρχης αναρωτήθηκε και  με στόμφο πού είναι τα μηχανήματα της Περιφέρειας, που λείπουν 10 χρόνια;
Δεν τον ρώτησε κάποιος συνάδελφος "Τι γνώμη έχουν γι αυτό οι κύριοι Καλλίρης και Δέδες, γιατί ποτέ δεν το ανέφεραν ως  πρόβλημα;".

Ο Περιφερειάρχης είπε, πως προχωρά το θέμα του διοικητηρίου στην Ποσειδωνία, και πως στα τέλη του 2020 θα δημοπρατηθεί. Αλλά δεν τον ρώτησε κανείς, πώς πάρθηκε η απόφαση και εαν ήλθε σε συνεννόηση με τους άλλους φορείς της Κορίνθου που μέχρι πρότινος μιλούσαν για το 6ο ΣΠ. Και επιθυμούν η Κόρινθος να αναπτυχθεί προς τα εκεί. 
Αλήθεια εξακολουθεί και κυνηγά το θέμα της αξιοποίησης  του 6ου ΣΠ ο κ. Νίκας; Και πώς την αντιλαμβάνεται; Όλες οι άλλες εξαγγελίες και έργα του   στις χθεσινές ανακοινώσεις του για την Κορινθία με το κορυφαίο "τη λίστα για τον Πολιτισμό" δεν επιβεβαιώνουν αυτά που ο ίδιος πρέσβευε περί μεγάλων και μικρών έργων. Διότι στις εκλογές όλα αυτά τα απαξίωνε. Πήγαινε για τα απροσδιόριστα μεγάλα και τώρα  μέχρι και γήπεδο στα Ροζενά θα φτιάξει. 

Επομένως όλα αυτά αποφεύγει ο κ. Περιφερειάρχης και δεν μας καλεί. 

Σε ότι με αφορά θα εξακολουθώ να κάνω την δουλειά μου..Να υπογραμμίζω  τα σωστά αλλά και τα πολλά φαιδρά που συμβαίνουν στην Κορινθία.