30 Ιουλ 2020

Τι μπορεί να σημαίνει η παραίτηση Καϋλάνη;


Την παραίτησή του υπέβαλε Απόστολος Καϋλάνης από την επιτροπή της Αναπτυξιακής  του Επιμελητηρίου Κορινθίας σχετικά με την διαχείριση προγραμμάτων του ΟPEN MALL του οποίου leader είναι το Επιμελητηριο Κορινθίας.
Πρέπει να πουμε πως  θέση αυτή...


ήταν έμμισθη για όλα τα μέλη της επιτροπής με το συμβολικό ποσό των 200 ευρώ μηνιαίως. 
Οι λόγοι της παραίτησης που επικαλείται ο κ. Καϋλάνης είναι λόγοι ευθιξίας, διότι  η επιτροπή αυτή δεν λειτουργησε ποτέ και πως παρ όλα αυτά τα μέλη της και εκείνος πληρώνονταν κανονικά κάθε μήνα.
Μαζί με το κείμενο παραίτησής του επέστρεψε στο Επιμελητήριο όλους τους μισθούς του από το μήνα Ιανουάριο, τότε που ξεκίνησε η πληρωμή, μέχρι και τον Ιούνιο. 
Η παραίτηση Καϋλάνη εντυπωσιάζει, αυτό είναι αλήθεια, για τον λόγο και τις αρχές της. 
Ωστόσο, προβληματίζει γιατί συνειδητά ή όχι  συνδυάζεται απόλυτα με τα τελευταία γεγονότα του Επιμελητηρίου. 
Εαν υποθέσουμε λοιπόν πως η επιτροπή δεν συνήλθε ποτέ, που είναι ένα αληθινο γεγονός, λόγω κορωνοιού πρωτίστως, αφού η κυβέρνηση είχε παγώσει όλα τα προγράμματα, είναι απορίας άξιο πώς ο κ Καϋλάνης δεν προέβη σε αυτή  την κίνηση, λχ τον προηγούμενο μήνα. 
Είναι ένα προφανές ερώτημα που εξηγεί  ενδεχομένως και την πιθανότητα η παραίτηση να κρύβει πολιτικές σκοπιμότητες .
Θέλει π.χ. να άρει το ηθικό πλεονέκτημα του Π.Πιτσάκη σε σχέση με επιτροπές που δεν λειτουργούν και τα μέλη της πληρώνονται;
Εαν φτάσουμε όμως σε αυτό το σημείο, θα πρέπει να δούμε πόσοι σύμβουλοι βρίσκονται σε αυτές τις θέσεις και πληρώνονται ενώ υποτίθεται "δεν παράγουν έργο".