24 Ιουν 2020

Και χορταστική και light:Σαλάτα με κοτόπουλο Ναυπάκτου



Σας έμεινε κοτόπουλο από το μεσημέρι; 
Ψάχνετε ένα ελαφρύ και χορταστικό πιάτο για το μεσημέρι στη δουλειά ή για το βράδυ. 
Μπορείτε να φτιάξετε μια πλούσια σαλάτα με κοτόπουλο , ψητό ή βραστό.


Θα χρειαστείτε:

* 1 μαρούλι 
* 2 στήθη κοτόπουλο Ναυπάκτου "Κοντοχρήστος"  βρασμένα  ή ψητά και λεπτοκομμένα
* 100 γρ φλούδες παρμεζάνας
* 5 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο
* 3 κουταλιές σούπας ξύδι μπαλσάμικο
* 1 κουταλάκι γλυκού μέλι
* αλάτι
Και προαιρετικά: καλαμπόκι βραστό και μαύρες σταφίδες

Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε όλα τα υλικά εκτός από την παρμεζάνα. Ανακατεύουμε το λάδι με το ξύδι, το μέλι και το αλάτι και περιχύνουμε την σαλάτα. Γαρνίρουμε με τις φλούδες παρμεζάνας και αν θέλετε μπορείτε να προσθέσετε κρουτόν ή παξιμαδάκια σίκαλης.

Γιατί κοτόπουλο;

Το κοτόπουλο είναι η πρωτεΐνη που χτίζει μυς. 
Ενα στήθος κοτόπουλο 180 γραμμαρίων περιέχει 54 γραμμάρια πρωτεΐνης και 4 γραμμάρια λευκίνης, το ποσό που χρειάζεται για να μεγιστοποιήσει την πρωτεϊνοσύνθεση σε ενα γεύμα. 
Το στήθος και το μπούτι κοτόπουλου, έχουν ίδια περιεκτικότητα σε πρωτεΐνη, αλλά διαφορετική γεύση εξαιτίας της διαφοράς τους σε περιεκτικότητα λιπαρών. 
Αν προσέχετε τα λιπαρά, καλύτερα να προτιμήσετε στήθος κοτόπουλου.

Είναι πλούσιο σε βιταμίνη Β6, η οποία είναι απαραίτητη για τον μεταβολισμό των υδατανθράκων, των λιπών και των πρωτεϊνών, για την παραγωγή ερυθρών αιμοσφαιρίων και για την ενίσχυση του ανοσοποιητικού συστήματος. 
Επίσης το κοτόπουλο είναι πλούσιο σε βιταμίνη Β3, η οποία είναι απαραίτητη για τον μεταβολισμό των τροφών, την καλή λειτουργία του πεπτικού συστήματος, του δέρματος και των νεύρων.

Γιατί Κοτόπουλο Ναυπάκτου Κοντοχρήστος; 
Γιατί ξέρεις τι τρως!
Γιατί τρέφονται 100% από βιολογικό καλαμπόκι 

Τώρα και δεύτερο κατάστημα άνοιξε στην Κόρινθο
Περιάνδρου και Κύπρου