16 Απρ 2020

Έκτακτα μέτρα για το Πάσχα - Διπλαδιάζεται το πρόστιμο και ο κωδικός «Β4» θα ελέγχεται αυστηρά


Πιο αυστηρό κάνει το πλαίσιο μετακίνησης των πολιτών η κυβέρνηση κατά τις εορταστικές ημέρες του Πάσχα, με εξονυχιστικούς ελέγχους και διπλασιασμό προστίμου.



Όπως ανακοίνωσε ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη και Διαχείρισης Κρίσεων, από τις 9 το βράδυ του Μεγάλου Σαββάτου μέχρι και τα μεσάνυχτα της Δευτέρας του Πάσχα προς Τρίτη, επεκτείνεται σε όλη τη χώρα το μέτρο του διπλασιασμού του προστίμου (από τα 150 στα 300 ευρώ) για άσκοπη μετακίνηση και αφαιρούνται οι πινακίδες. 

Επίσης, γίνονται πιο εξονυχιστικοί οι έλεγχοι για τον κωδικό Β4 (μετακίνηση προς ανθρώπους που χρειάζονται βοήθεια), ενώ θα επιτρέπονται αυστηρά μέχρι δύο άτομα ανά όχημα. Σε καταχρηστική περίπτωση, θα υπάρχει 300 ευρώ πρόστιμο στον οδηγό, αφαίρεση πινακίδων και 150 ευρώ πρόστιμο στον συνοδηγό.


Ο κ. Χαρδαλιάς επανέλαβε πως την ημέρα του Πάσχα θα ισχύσουν όλα τα μέτρα που έχουν ληφθεί, τα οποία τηρεί η συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών. 

Όλα μεν πάνε καλά, όμως είναι σημαντικό να συνεχίσουμε, χωρίς εξαιρέσεις, την προσπάθεια, επισήμανε και προσέθεσε: «Η διαδικασία υποβολής φορολογικών δηλώσεων είναι ηλεκτρονική, άρα δεν χρειάζεται οι ηλικιωμένοι συμπολίτες μας να μετακινούνται. Η ημερομηνίας λήξης είναι η 30η Ιουνίου, δεν υπάρχει λόγος να βιαστούμε».