14 Μαρ 2020

Άλλοι 2 θάνατοι απο τον κορονοιό στη χώρα μας


Μεγαλώνει δυστυχώς η μακάβρια λίστα, με τα θύματα του κορονοϊού στη χώρα μας, αφού ένας άνδρας 67 ετών είναι ο τρίτος νεκρός.

Ο θανών νοσηλευόταν στο νοσοκομείο Ζακύνθου εδώ και τρεις ημέρες, ενώ το δείγμα του...


εστάλη μόλις προχθές στο ΠΑΣΤΕΡ και οι απαντήσεις ελήφθησαν χθες, Παρασκευή. 

Ωστόσο, ο 67χρονος, δεν κατάφερε να κρατηθεί στη ζωή και υπέκυψε ανεβάζοντας τον αριθμό των νεκρών στην Ελλάδα στους τρεις.

Σύμφωνα με πληροφορίες από το Νοσοκομείο Ζακύνθου, ο άτυχος άντρας είχε βεβαρημένο ιστορικό υγείας. 

Ο 67χρονος πριν λίγες ημέρες είχε συνοδεύσει συγγενικό του πρόσωπο, που νοσηλευόταν στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο του Ρίου. 

Αμέσως μετά ο άτυχος άντρας άρχισε να εμφανίζει συμπτώματα του ιού.

Το πρωί του Σαββάτου ανακοινώθηκε και ο δεύτερος νεκρός, ένας 90χρονος που νοσηλεύονταν στο Μποδοσάκειο νοσοκομείο της Πτολεμαΐδας.

Υπενθυμίζεται ότι το βράδυ της Πέμπτης είχε καταλήξει ο 66χρονος Μανώλης Αγιομυργιαννάκης από την Αμαλιάδα, ο οποίος νοσηλευόταν στη ΜΕΘ του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου του Ρίου. 

Ο Αγιομυργιαννάκης συμμετείχε, επίσης, στο γκρουπ στους Αγίους Τόπους.

Στην επίσημη ανακοίνωσή του το υπουργείο Υγείας αναφέρει για τους δύο νέους θανάτους από το κορονοϊό SARS-CoV-2 ότι πρόκειται για: 90χρονο Έλληνα πολίτη, με σοβαρά υποκείμενα νοσήματα, ο οποίος εισήχθη με πνευμονία στο ΓΝ Πτολεμαΐδας στις 11 Μαρτίου 2020 και κατέληξε σήμερα το πρωί, και για 67χρονο Έλληνα πολίτης, με υποκείμενα νοσήματα, που εισήχθη στο ΓΝ Ζακύνθου στις 12 Μαρτίου 2020 διασωληνώθηκε την ίδια μέρα και κατέληξε σήμερα το πρωί.