21 Φεβ 2020

Tώρα "πολύφερνη νύφη" ο Βοχαίτικος γάμος ! Τον διεκδικεί.....η αντιπολίτευση!


Τέλος δεν έχουν οι αντιπαραθέσεις στο δήμο Βέλου Βόχας, ακόμα και στα πιο απλά πράγματα. 
Ο Βλάχικος Γάμος αυτή την φορά έγινε η πολύφερνη νύφη, αφού   η αντιπολίτευση επικαλείται πως είναι δικό της έργο.

Τα πώς και τα γιατί κινούνται στα πλαίσια μιας επικοινωνίας που σκοπό έχει περισσότερο να θορυβήσει, να προκαλέσει παρά να ενημερώσει τους πολίτες οι οποίοι τελούν σε σύγχυση. 

Συγκεκριμένα ανακοίνωση του κ. Μανάβη αναφέρει εκτός των άλλων πως :

ΧΩΡΙΣ ΜΙΣΟ ΕΥΡΩ από την δημοτική αρχή και τον δήμαρχο, τα μέλη της Νέας Πνοής, στο κοινοτικό συμβούλιο Ζευγολατιού και ο Πρόεδρος Γιάννης Παπαδημητρίου, όχι μόνο στόλισαν όμορφα την πρωτεύουσα του δήμου, με δωρέες και δικά τους χρήματα, αλλά θα διοργανώσουν με την συνεργασία και την εθελοντική προσφορά των συλλόγων της πόλης και τον καλύτερο «Βλάχικο γάμο» σε λίγες ημέρες.!
Οφείλουμε να τονίσουμε και να συγχαρούμε την προσπάθεια των συλλόγων, που δείχνουν τον δρόμο της προσφοράς."

Aκολούθησε πριν απο λίγο ανακοίνωση της προέδρου  του ΝΠΔΔ "Ανέλιξη" Μαρίας Καλλίρη η οποία κάνει λόγο για παραταξιακή εκμετάλλευση και  αναφέρει τα εξής:

"O Δήμος Βέλου-Βόχας και το ΝΠΔΔ ‘’ΑΝΕΛΙΞΗ’’ στηρίζαμε, στηρίζουμε και θα στηρίζουμε κάθε πολιτιστική εκδήλωση που γίνεται στα όρια του δήμου μας.

Έτσι, στηρίξαμε από πέρυσι ακόμα την ιδέα της αναβίωσης του Βλάχικου Γάμου στο Ζευγολατιό.

Φέτος, χωρίς να έχουμε τις δυνατότητες χρηματοδότησης που θα μας έδινε ένας ψηφισμένος προϋπολογισμός, σταθήκαμε και πάλι δίπλα στη διοργάνωση, με έμπρακτους τρόπους:

- Βρεθήκαμε σε συνάντηση στην Π.Ε. Κορινθίας με τον Αντιπεριφερειάρχη κ. Αναστάσιο Γκιολή και την θεματική Αντιπεριφερειάρχη Πολιτισμού & Παιδείας κα. Αθηνά Κόρκα-Κώνστα για να υποστηρίξουμε τη χρηματοδότηση του Βλάχικου Γάμου από την Περιφέρεια Πελοποννήσου.

- Συμπεριλάβαμε στην εισήγησή μας ως Δήμος Βέλου-Βόχας προς την Περιφέρεια αίτημα για τη χρηματοδότηση του δρώμενου με 2000€.

- Προβάλαμε τις ενέργειες της Κοινότητας Ζευγολατιού για το στολισμό της αγοράς του χωριού όπου θα γίνει ο Βλάχικος Γάμος μέσα από την επίσημη σελίδα των Εκδηλώσεων του Δήμου Βέλου-Βόχας στο Facebook χωρίς καμία προσπάθεια καπελώματος.

Φαίνεται όμως ότι μερίδα της αντιπολίτευσης δεν έχει την ίδια άποψη και λυπούμαστε ιδιαίτερα γι’ αυτό που μια τόσο ωραία εκδήλωση έγινε αντικείμενο παραταξιακής εκμετάλλευσης και αυτό που εμείς κάνουμε εδώ και 10 χρόνια παρουσιάζεται ως άθλος.

Καλούμε όσους εμπλέκονται και συμμετέχουν στη διοργάνωση του Βλάχικου Γάμου να μας πουν αν αισθάνονται συντελεστές της Νέας Πνοής και όχι ως απλοί δημότες που ανιδιοτελώς νοιάζονται για τον τόπο τους.

Αν αυτό συμβαίνει τότε ως Δήμος Βέλου-Βόχας και ως ΝΠΔΔ “ΑΝΕΛΙΞΗ” οφείλουμε να αποχωρήσουμε και να ευχηθούμε καλή επιτυχία στην εκδήλωση.

Υ.Σ
Τα εκ των υστέρων άρον-άρον "μαζέματα" μιας ανακοίνωσης που πρόσβαλε όλους όσους δημιουργούν και προσφέρουν αφιλοκερδώς στον πολιτισμό, ΧΩΡΙΣ ΟΥΤΕ ΕΝΑ ΣΥΓΝΩΜΗ, δείχνει τη δειλία όλων όσοι για μια ακόμη φορά τρέχουν να κρυφτούν και να οπισθοχωρήσουν άτακτα μετά τη γενική κατακραυγή με την οποία βρέθηκαν αντιμέτωποι.


Η Πρόεδρος του ΝΠΔΔ ΄΄ΑΝΕΛΙΞΗ΄΄
Μαρία Καλλίρη