21 Φεβ 2020

Πάλι η εσωστρέφεια στο Νοσοκομείο μας; Μια εικόνα που η κοινωνία δεν την θέλει

Εντύπωση προκάλεσε η ανακοίνωση των εργαζομένων του Νοσοκομείου Κορίνθου και τα όσα καταγράφονται σε αυτήν. 
Η αλήθεια είναι πως τέτοιου είδους ανακοινώσεις μας πήγαν χρόνια πίσω, εποχές που έχουμε όλοι αποκηρύξει μέσα μας.



Οι τεράστιες κόντρες ανάμεσα στην διοίκηση, στους εργαζομένους και στο επιστημονικό προσωπικό που για δεκαετίες εξέπεμπαν μια νοσηρή εικόνα για το Νοσοκομείο μας. 

Οι επισημάνσεις αυτές γίνονται, όχι για να αποτραπεί ή να υποβαθμιστεί η ανακοίνωση των εργαζομένων, αλλά επειδή το νοσοκομείο μας άργησε να αποκτήσει την εμπιστοσύνη των Κορινθίων, ας κάνουν πάντα μια δεύτερη σκέψη, πριν προβούν σε οποιαδήποτε κίνηση οι πρωταγωνιστές. 

Οι επισημάνσεις αυτές γίνονται γιατί απο την ανακοίνωση δεν έχει γίνει τουλάχιστον σε εμάς κατανοητό πώς τόσο γρήγορα επήλθε ρήξη ανάμεσα στην διοίκηση (τον Γρηγόρη Καρπούζη) που ακόμα καλά καλά δεν έχει αναλάβει και στους εργαζομένους. 

Δεν γνωρίζουμε βέβαια ποια είναι η διάσταση απόψεων ανάμεσα τους σε σχέση με την εύρυθμη λειτουργία του Νοσοκομείου και πώς εμπλέκεται ξαφνικά ο νέος διοικητής της 6ης ΥΠΕ και ο υπουργός ταυτόχρονα..

Επίδειξη πολιτικής δύναμης μου θυμίζει αυτή η εικόνα και μακάρι να κάνω λάθος  αλλά  επιτρέψτε να πω πως οι "πολιτικές ίντριγκες" έπνιξαν για δεκαετίες το Νοσοκομείο μας  και  καλό θα ήταν οι πολιτικές προσβάσεις και των δυο πλευρών να αξιοποιηθούν  κατά το δοκούν προς όφελος της κοινωνίας.  

H ανακοίνωση των εργαζομένων αναφέρεται επίσης σε μη εξεύρεση λύσεων αποδεκτών σε ζητήματα λειτουργίας πολλών τμημάτων.

Η είδηση πως εγκρίθηκαν πριν απο 5 ημέρες 7 γιατροί ,οι 4 απο τους οποίους ανέλαβαν ήδη υπηρεσία προς την σωστή μάλλον κατεύθυνση οδεύει. 

Όπως και να έχει νομίζω πως καλό θα ήταν να δώσουμε λίγο ακόμα καιρό στον Γρηγόρη Καρπούζη να ξεδιπλώσει την στρατηγική του, που έχει να κάνει - όπως έχει δηλώσει - με το νοικοκύρεμα του Νοσοκομείου, την εσωτερική του ευταξία.

Δεν γνωρίζω τι ακριβώς έχει συντελεστεί και προέκυψε αυτή η κόντρα, που είναι πολύ πρώιμη. 

Διότι απο την μια πλευρά η διοίκηση θα ισχυριστεί πως επιχειρείται η χειραγώγησή της και πως κάποιοι "ξεβολεύτηκαν"   και απο την άλλη οι εργαζόμενοι θα χάσουν το ακλόνητο επιχείρημα και δικαίωμα του λόγου και της διεκδίκησης αλλά και των εντυπώσεων της  κοινής γνώμης

Η οποία είναι απαιτητική και ενδιαφέρεται μόνο για τις σωστές παροχές υγείας .

Διαβάστε την ανακοίνωση του Σωματείου των Εργαζομένων:

"Δυστυχώς για μια ακόμα φορά στο ίδιο έργο θεατές.
Μετά την τοποθέτηση του νέου διοικητή μετά λύπης μας, διαπιστώσαμε ότι οι απόψεις μας σχετικά με την εύρυθμη λειτουργία του νοσοκομείου δεν ταυτίζονται με τα πραγματικά προβλήματα που απασχολούν εργαζόμενους και πολίτες.
Παρ’ όλες τις προσπάθειες του Σωματείου Εργαζομένων για να βρεθούν αποδεκτές λύσεις σε μείζονα θέματα που αφορούν κυρίως τα προβλήματα λειτουργίας πολλών τμημάτων ο νέος διοικητής δεν δείχνει να ανταποκρίνεται.
Σε αντίθεση με τον νέο Διοικητή της 6 ης Υ.ΠΕ ο οποίος σε κάθε κάλεσμα δίνει το παρόν και το ενδιαφέρον του για το νοσοκομείο μας είναι έμπρακτο και ξεκάθαρο.
‘Oπως για παράδειγμα πριν λίγες μέρες στο ατύχημα της ΜΟΤΟΡΟΙΛ η παρουσία του ήταν άμεση για να συντονίσει το έργο των εργαζομένων και την μεταφορά των τραυματιών.
Καλούμε όλους τους εμπλεκόμενους φορείς που θέλουν ένα νοσοκομείο σύγχρονο, με τις δομές του ανοιχτές να τοποθετηθούν και να γίνουν αρωγοί στην προσπάθειά μας, επίσης καλούμε την νέα ηγεσία του Υπουργείου Υγείας να επιλύσει τα θέματα που απασχολούν το νοσοκομείο."

Τζ. Σουκ.