7 Ιαν 2020

Τα εν Οίκω στον Δήμο - Της Τζένης Σουκαρά


- Του Άι Γιαννιού σήμερα ..Τέλος εορτών.Αρχή της νέας καθημερινότητας.

- Τέλος "Ηφαιστίωνα" ..Στα απομεινάρια μιας κακοκαιρίας που προαναγγέλθηκε με πολεμικά εμβατήρια ..



τις ερπύστριες στην πρώτη γραμμή του μετώπου και την Αυτοδιοίκηση σε ρόλο Ερυθρού Σταυρού. 


- Τέλος του 112. Έχω πεισθεί πως δραπέτευσε.
Συγγνώμη ο Υπουργός Πιερακάκης που βρίσκεται; Προτείνω ο αριθμός  112 να συλληφθεί, να φυλακισθεί, να φιμωθεί και το 1142 να αναλάβει την ευθύνη και των έκτακτων καιρικών φαινομένων ή να ηγηθεί των καταγγελιών για την σύλληψη εκείνων των  ανόητων  οδηγών που μέσα στην κακοκαιρία και την χιονοθύελλα δεν έχουν ούτε αντιολισθητικές αλυσίδες. Σύλληψη και πρόστιμο σαν να καπνίζουν, σαν να ντουμανιάζουν το μαγαζί!

- Αρχες του 2020 και το ρεπορτάζ λέει πως κάτι τέτοιοι άφρονες οδηγοί ανέβηκαν τα Τρικαλοχώρια ,χωρίς αλυσίδες ή με αλυσίδες στο πορτ μπαγκαζ ,έτσι για την λιγούρα και ενθουσιάστηκαν που είδαν για πρώτη φορά την Πυροσβεστική να τους σταματά και να τους βοηθά να τις βάλουν. Σου λέει το είχαν μαράζι να δουν ένα πυροσβέστη γονατιστό να βάζει την αλυσίδα στην ρόδα.!

- Απο την άλλη ο δήμαρχος Τσιώτος γράφει τα απομνημονεύματά του στο Ίντερνετ.
Προβλέπω Τα Έργα και οι Ημέρες Τσιώτου να αφήσουν πίσω μακράν το...Πόλεμος και Ειρήνη του Τολστόι.
Είναι να το έχεις το συγγραφικό.Είδες πόσες γραμμές χρειάστηκαν για να εξηγήσει  ΓΙΑΤΙ απαγορεύθηκε η ανάβαση στον Άγιο Βλάση;Ή γιατί πλύθηκαν οι κάδοι στο Μελίσσι; 

-Τέλος εορτών, ώρα για ξεστόλισμα. 
Θα συμφωνήσω απόλυτα με την παρέμβαση του Νίκου Σταυρέλη κατά την συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου.
Πώς το είπε; 

"Και βέβαια δε νομίζω να είσθε ευτυχής Δήμαρχέ μου με αυτό το χριστουγεννιάτικο δένδρο στο Φλοίσβο!12.000 € !!!!! Αυτό το δένδρο είναι απίστευτα ακριβό, χωρίς η αξία του να είναι αντίστοιχη.Εγώ πάντως δεν είμαι".

Τώρα που τελείωσαν οι γιορτές οφείλουμε να επισημάνουμε πως η αισθητική αυτού του δένδρου δεν συνάδει με την τιμή του. Τα δε συμπληρωματικά αγγελάκια, κατά την άποψή μας πάντα, υπογράμμιζαν το "φιάσκο" της επιλογής.
Δυστυχώς αυτό το δένδρο μας έμεινε προίκα.  

- Η πιο σοβαρή επισήμανση Σταυρέλη όμως ήταν αυτή για το εργοστάσιο απορριμμάτων. Άκουσον - άκουσον:

1.894.000 € προβλέπονται στον προϋπολογισμό για τη πληρωμή των μηχανημάτων του εργοστασίου απορριμμάτων.
 Xωρίς να εξετάσουμε τα νέα δεδομένα, που έχουν να κάνουν με δυο αποφάσεις του ΣτΕ , οι οποίες ακυρώνουν 
 το Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο στην περιοχή αυτή της βιομηχανικής ζώνης.
Τι ερώτημα που έθεσε ο Σταυρέλης δεν απαντήθηκε.Κατόπιν αυτών  πώς  θα πάρει άδεια λειτουργίας το εργοστάσιο ;
Επεσήμανε επίσης πως τώρα  θα πληρώνουμε τρία κόστη:
1ον) 12 απορριμματοφόρα που μαζεύουν τα σκουπίδια. Αυτά δεν θα τα γλυτώσουμε .Το κόστος θα υπάρχει ότι και να γίνει, είτε η μία λύση είτε η άλλη. Είτε και οι δύο.
2ον) Θα έχουμε ένα επιπλέον κόστος από τη λειτουργία του εργοστασίου απορριμμάτων στο Πεδίο Βολής αν λειτουργήσει. Τα λέω τόσο απλά. 15 εργαζόμενους, ΔΕΗ, ενοίκια, συντήρηση, επισκευές. Θα έχουμε και ένα κέρδος που θα πουλάμε τα ανακυκλώσιμα. Το κομπόστ δεν το συζητάω. Ποιό κομπόστ τώρα μην τρελαθούμε ότι θα είμαστε η μεγάλη επιχείρηση για να παράγουμε, να συσκευάζουμε και να πουλάμε λίπασμα από κομπόστ.
3ον) Θα έχουμε ένα πέναλτυ στο ΣΔΙΤ επειδή δεν θα πηγαίνουμε αρκετές ποσότητες σκουπιδιών εφόσον λειτουργήσουμε το εργοστάσιο.
Τελικά συμφέρει να έχουμε αυτό το εργοστάσιο;
Αυτό πρέπει να απαντηθεί και όχι το πότε θα πληρώσουμε τα μηχανήματα. 
Γιατί να τα πληρώσουμε ;  Αφού ούτε ο ίδιος ο δήμαρχος, θα συμπληρώναμε εμείς, δεν ξέρει τι θα κάνει με το εργοστάσιο αυτό. 

- "Η εκκλησία δεν είναι κάτι υπεράνω" είπε ο χθες ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Διονύσιος μετά το πέρας της δοξολογίας των Θεοφανίων."Η εκκλησία είναι εδώ για να ενώνει" συμπλήρωσε.Και φυσικά το μήνυμα του αυτό έχει πολλούς αποδέκτες και έχει να κάνει κυρίως με το προσφυγικό. 

- Τελευταίως διακρίνω πως ο υφυπουργός Χρίστος Δήμας έχει ιδιαίτερη προτίμηση στην Δυτική Κορινθία. 
Και χθες το πρωί  επέλεξε να παραστεί στο Κιάτο, ενώ την Πρωτοχρονιά απουσίαζε απο την Δοξολογία στον Μητροπολιτικό Ναό Αποστόλου Παύλου και τον είδαμε να φωτογραφίζεται στα Ξυλοκαστρίτικα εδάφη.
Σύμπτωση ή υπάρχει κάποια ερμηνεία σε αυτές τις επιλογές;