7 Ιαν 2020

Την κατασκευή δεύτερου αγωγού, που θα μεταφέρει φρέντο στη δυτική Ευρώπη, μελετά η κυβέρνηση


Ένα, δεύτερο, μεγάλο έργο, το οποίο ελπίζει, ότι θα βάλει την Ελλάδα σε τροχιά ανάπτυξης, μελετά η κυβέρνηση, με την κατασκευή ενός αγωγού που θα μεταφέρει φρέντο στις χώρες της δυτικής Ευρώπης και της Μέσης Ανατολής. 


Λίγες ώρες μετά την υπογραφή κατασκευής του αγωγού East Med, κύκλοι του Μαξίμου κάνουν λόγο για έναν δεύτερο αγωγό, τον East Fred, ο οποίος θα καταστήσει την Ελλάδα κορυφαίο παράγοντα στην παροχή φρέντο προς την ευρωπαϊκή ήπειρο αλλά και τη Μέση Ανατολή, δίνοντας έτσι σημαντική ώθηση στην οικονομία της χώρας.
Όπως τονίζουν οι ίδιες πηγές, οι συζητήσεις βρίσκονται ακόμα σε προκαταρκτικό στάδιο, ωστόσο το κυβερνητικό επιτελείο εκτιμά, ότι οι συνθήκες είναι πλέον ώριμες για την κατασκευή του φρενταγωγού, ο οποίος θα αποφέρει σημαντικά οφέλη για την Ελλάδα, καθώς είναι η μόνη χώρα με τόσο μεγάλη εξειδίκευση στην παρασκευή φρέντο.

Υπολογίζεται, ότι, αρχικά, ο αγωγός East Fred θα μπορούσε να μεταφέρει 15-20 εκατομμύρια τόνους φρέντο εσπρέσο το χρόνο ή 10 εκατομμύρια τόνους φρέντο καπουτσίνο, ο οποίος θα διοχετεύεται μέσω υποσταθμών στις ευρωπαϊκές πρωτεύουσες.

Το έργο αναμένεται να πραγματοποιηθεί σε σύμπραξη με τον ιδιωτικό τομέα, πιθανόν με κοινοπραξία των φρεντοπαραγωγικών εταιρειών της χώρας, όπως τα Everest, Γρηγόρης και Μικέλ, ενώ την εποπτεία του έργου αναμένεται να έχει ο ίδιος ο πρωθυπουργός, ο οποίος είναι γνωστός λάτρης του εσπρέσο.

ΠΗΓΗ: https://tovatraxi.com/