21 Ιαν 2020

Δήμος Λουτρακίου και Σικυωνίων και Ξυλοκάστρου ανακοίνωσαν την διακοπή της αποκομιδής των κάδων ανακύκλωσης λόγω της αναστολής λειτουργίας του ΚΔΑΥ


Ένας - ένας οι δήμοι της Κορινθίας έχουν πρόβλημα στην αποκομιδή ανακυκλώσιμων υλικών λόγω της φωτιάς στο ΚΔΑΥ Μπολατίου και προβαίνουν σε ανακοινώσεις προς τους δημότες τους.
Χθες ο δήμος Σικυωνίων...


ανέφερε πως "Η λειτουργία της μονάδας διαχείρισης ανακυκλώσιμων υλικών (Κ.Δ.Α.Υ. Μπολατίου), όπου παραδίδει τ’ ανακυκλώσιμα υλικά του ο Δήμος Σικυωνίων, ανέστειλε τη λειτουργία της, λόγω πυρκαγιάς που εκδηλώθηκε προσφάτως στις εγκαταστάσεις της. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα να διακοπεί η αποκομιδή των κάδων ανακύκλωσης στο Δήμο Σικυωνίων αφού δεν υπάρχει άλλη μονάδα σε κοντινή απόσταση ικανή να εξυπηρετήσει τις ανάγκες μας.Για το λόγο αυτό, παρακαλούνται οι Σικυώνιοι δημότες να μην εναποθέτουν τα ανακυκλώσιμα απορρίμματά τους στους μπλε κάδους, αλλά να τα διατηρούν προσωρινά στις οικείες τους, μέχρι να αποκατασταθεί η μονάδα. Η φύση των ανακυκλώσιμων υλικών σε συνδυασμό με τις χαμηλές θερμοκρασίες της περιόδου δε δημιουργούν πρόβλημα.

Ζητάμε την κατανόηση και συνεργασία σας!"

Σήμερα και ο δήμος Λουτρακίου Περαχώρας και Αγίων Θεοδώρων με ανακοίνωσή του σημειώνει πως "Με την αναστολή της λειτουργίας του Κέντρου Διαλογής Ανακυκλώσιμων Υλικών (Κ.Δ.Α.Υ. Μπολατίου) λόγω της πυρκαγιάς που εκδηλώθηκε προσφάτως στις εγκαταστάσεις του, ο Δήμος Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων διακόπτει την αποκομιδή των απορριμμάτων των μπλε κάδων ανακύκλωσης, καθώς δεν υπάρχει άλλη μονάδα σε κοντινή απόσταση ικανή να εξυπηρετήσει τις ανάγκες μας.

 Για το λόγο αυτό, παρακαλούνται οι δημότες να μην εναποθέτουν τα ανακυκλώσιμα υλικά στους μπλε κάδους, αλλά να τα διατηρούν προσωρινά στις οικείες τους, μέχρι να αποκατασταθεί η λειτουργία του Κέντρου Διαλογής.

 Η Δημοτική Αρχή ευχαριστεί τους δημότες για τη συνεργασία και ζητάει να δείξουμε όλοι κατανόηση καθώς προτεραιότητά μας είναι η προάσπιση της δημόσιας υγείας."

Στην συνέχεια ενημερωθήκαμε πως στην ίδια ανακοίνωση έχει ήδη προβεί και ο δήμος Ξυλοκάστρου - Ευρωστίνης 

"Τα ξημερώματα της 14ης Ιανουαρίου 2020 ξέσπασε μεγάλη φωτιά στην ιδιωτική επιχείρηση του Κέντρου Διαλογής Ανακυκλώσιμων Υλικών (ΚΔΑΥ) που δραστηριοποιείται στην Κοινότητα Μπολατίου του Δήμου Βέλου Βόχας και εξυπηρετεί μεγάλο μέρος της περιφέρειας Πελοποννήσου καθώς και τον Δήμο μας.
Μετά από την εξέλιξη αυτή το ΚΔΑΥ αναστέλλει την λειτουργία του, με αποτέλεσμα να δημιουργείται σοβαρότατο πρόβλημα στην διαχείριση των ανακυκλώσιμων και στον Δήμο μας.
Παρακαλούνται λοιπόν οι δημότες να κρατούν τα ανακυκλώσιμα για το χρονικό διάστημα που θα απαιτηθεί ώστε να λυθεί το πρόβλημα.
Με την συνεργασία και την κατανόηση όλων θα ξεπεράσουμε και αυτή τη δύσκολη κατάσταση."