30 Οκτ 2019

Γιατί καταψήφισε η αντιπολίτευση την πρόταση Πρωτοπαππά κατά του δημάρχου Γκιώνη



Όλα αυτά που γίνονται στο Λουτράκι δεν περιποιούν τιμή σε κανέναν αυτοδιοικητικό. Αυτό βέβαια συμβαίνει εδώ και πολλά πολλά χρόνια, και βεβαίως δεν αφορούν μόνο έναν!
Απο την άλλη τα γεγονότα είναι πάρα πολύ σοβαρά πια και  μάλλον εδώ θα δοκιμαστούν όλοι οι δημοτικοί σύμβουλοι και όλες οι παρατάξεις για το πώς θα διαχειριστούν αυτήν την κρίση,...


δίχως να δηλητηριάσουν για μια ακόμα φορά την πολιτική ζωή του Λουτρακίου και βεβαίως την τοπική κοινωνία.
Τα σημειώνω όλα αυτά διότι έμαθα πως η κ.Μαρία Πρωτοπαππά, στο προηγούμενο δημοτικό συμβούλιο. ζήτησε με απόφαση του δημοτικού συμβουλίου, να απαγορευθεί  στον  δήμαρχο  Γιώργο Γκιώνη οποιαδήποτε ανάμειξή του σε θέματα που αφορούν στην Τουριστική χωρίς προηγούμενη εξουσιοδότηση ή έγκριση του Δημοτικού Συμβουλίου.
Ζήτησε επίσης η απόφαση αυτή να κοινοποιηθεί και στους συνεταίρους του Καζίνο και στον οποιονδήποτε επενδυτή.
Κατανοητή η αντίδρασή της , αφού το θέμα ,με τα καταθετήρια είναι σοβαρό και επομένως οπωσδήποτε εκμεταλλεύσιμο απο την οποιαδήποτε αντιπολίτευση .
Σας θεωρούμε αναξιόπιστο, έναν άνθρωπο μη εμπιστοσύνης, διότι δεν έχετε καταφέρει μέχρι τώρα τίποτα. Γιατί μιλάτε μόνος σας με τους συνεταίρους; Άλλωστε, δεν έχετε καμία αρμοδιότητα. Αρμοδιότητα έχει η Τουριστική. Και αν η Τουριστική δεν είναι άξια, να παραιτηθεί όλη η Τουριστική. Γι αυτό, θα καταθέσω μια πρόταση: Επειδή αρμοδία είναι η Τουριστική, να ληφθεί απόφαση από το Δημοτικό Συμβούλιο το οποίο στην προκειμένη περίπτωση ενεργεί ως Γενική Συνέλευση, που να απαγορεύει στο Δήμαρχο οποιαδήποτε ανάμειξη σε θέματα που αφορούν στην Τουριστική χωρίς προηγούμενη εξουσιοδότηση ή έγκριση του Δημοτικού Συμβουλίου. Η παρούσα απόφαση, να κοινοποιηθεί στους συνεταίρους μας και στον οποιονδήποτε επενδυτή”, ανέφερε μεταξύ άλλων η κ.Πρωτοπαππά

Η πρόταση αυτή , να σημειώσουμε πως καταψηφίστηκε από όλους τους δημοτικούς συμβούλους πλην αυτών του συνδυασμού της κ. Πρωτοπαππά.
Γιατί; 
Γιατί φυσικά ζητά τα παραπάνω μετά απο μια πρόσφατη λαική εντολή.Δεν μπορεί να ζητά την απαγόρευση στο δήμαρχο οποιασδήποτε ανάμειξής του στην Τουριστική, συνομιλίας του με οποιονδήποτε επενδυτή.Δεν μπορεί να ζητά την παύση του δημάρχου. 
Τ.Σ.