21 Ιαν 2016

Λαϊκή Ενότητα Κορινθίας για το στρατόπεδο : "Να σταματήσουν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ να δικαιολογούν τα αδικαιολόγητα!"




Με σκληρή ανακοίνωσή της η Λαϊκή ενότητα Κορινθίας αναφέρεται στο στρατόπεδο της Κορίνθου καταγράφοντας την ασυνέπεια προεκλογικών λόγων και μετεκλογικών πράξεων του κυβερνώντος κόμματος. "Εδώ και ένα μήνα περίπου...

 λειτουργεί εκ νέου το Κέντρο Κράτησης Μεταναστών στην Κόρινθο. Ενώ το αμέσως προηγούμενο διάστημα φαινόταν ότι το Κέντρο  θα έκλεινε οριστικά, εφόσον σε αυτό κρατούνταν μόλις πέντε κρατούμενοι, η απόφαση της κυβέρνησης να λειτουργήσει εκ νέου το Κέντρο (ήδη κρατούνται πάνω από τριακόσιοι πενήντα κρατούμενοι) αποτελεί ξεκάθαρη πρόκληση απέναντι σε κάθε δημοκρατικό πολίτη και στην κοινή λογική
Ακυρώνοντας κάθε προεκλογική δέσμευση, αλλά και μετεκλογική πρακτική η κυβέρνηση ξαναλειτουργεί το ιδιότυπο αυτό στρατόπεδο συγκέντρωσης που κατ’ επανάληψη στο παρελθόν τόσο ο ΣΥΡΙΖΑ πανελλαδικά, όσο και ΣΥΡΙΖΑ στην Κορινθία είχαν καταδικάσει απερίφραστα." οπως αναφέρει χαρακτηριστικά.

"Η πρόσφατη επίσκεψη κλιμακίου του ΣΥΡΙΖΑ στο Κέντρο, στο οποίο συμπεριλαμβάνονταν και οι βουλευτές του νομού μας και η καταδίκη των συνθηκών που επικρατούν (βλέπε σχετικά: http://www.avgi.gr/article/6179866/tmima-dikaiomaton-suriza-aparadektes-oi-sunthikes-sto-kentro-kratisis-metanaston-tis-korinthou) προκαλεί τουλάχιστον έκπληξη με δεδομένο ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ είναι υπεύθυνη για την επαναλειτουργία του Κέντρου την οποία ο ίδιος ο ΣΥΡΙΖΑ καταγγέλλει! Επειδή δεν έχουμε ακόμη χάσει κάθε αίσθηση του μέτρου και της λογικής καλούμε το ΣΥΡΙΖΑ και τους βουλευτές του νομού μας να σταματήσουν την προσπάθεια δικαιολογήσουν τα αδικαιολόγητα, γιατί η ανοχή των πολιτών έχει εξαντληθεί." Στην ανακοίνωση αναφερεται και η δήλωση του Υπουργού Εθνικής Άμυνας Πάνου Καμμένου ως απάντηση του βουλευτή Χρίστου Δήμα :  "Παράλληλα θα πρέπει να σταματήσει και η κοροϊδία του Υπουργού Εθνικής Αμύνης, που δηλώνει ότι δεν του έχει υποβληθεί αίτημα, για να δοθεί το Κέντρο για τις ανάγκες της Κορινθιακής – και όχι μόνο - κοινωνίας, όταν το αίτημα αυτό είναι καθολικό.

Παράλληλα, κατηγορεί τον βουλευτή της ΝΔ για υποκρισία, που όψιμα ξιφουλκεί κατά του Κέντρου, διότι η  σιωπή του αλλά και των υπόλοιπων τότε βουλευτών της ΝΔ και του συγκεκριμένου κόμματος γενικότερα, ήταν ιδιαίτερα εκκωφαντική, όταν η Κυβέρνηση ΝΔ – ΠΑΣΟΚ – ΔΗΜΑΡ ήταν αυτή που με βίαιο τρόπο εν μία νυκτί επέβαλε τη λειτουργία του .

Η ανακολουθία της κυβέρνησης, καταλήγει η ανακοίνωση, και στο συγκεκριμένο θέμα είναι εξόφθαλμη και επιβάλει της άμεση κινητοποίηση όλης της κοινωνίας, προκειμένου το Κέντρο Κράτησης να κλείσει οριστικά αυτή τη φορά και ο χώρος να αποδοθεί οριστικά στην τοπική κοινωνία για την κάλυψη των αναγκών της δημόσιας διοίκησης και της τοπικής αυτοδιοίκησης. Η εξέγερση των κρατουμένων μάλιστα πριν από δύο εβδομάδες περίπου δείχνει ότι τέτοιες πρακτικές, που καταδίκαζε κατά το παρελθόν και ο ΣΥΡΙΖΑ, δεν έχουν καμία σχέση με τη δημοκρατία, τα ανθρώπινα δικαιώματα και τον πολιτισμό.


ΚΑΝΕΝΑ ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΟ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗΣ ΠΟΤΕ ΚΑΙ ΠΟΥΘΕΝΑ!