21 Ιαν 2016

Ηχηρό «όχι» ενάντια στο ασφαλιστικό -Αποδοκιμάστηκε έντονα από διαδηλωτές ο Γιάννης Παναγόπουλος


Στους δρόμους, για δεύτερη φορά μέσα σε λίγες ημέρες, βγήκαν σήμερα επιστήμονες και ελεύθεροι επαγγελματίες, αντιδρώντας στην ασφαλιστική μεταρρύθμιση της κυβέρνησης και την αύξηση των εισφορών τους, όπως προβλέπονται στο νομοσχέδιο για το ασφαλιστικό...
 


Δικηγόροι, γιατροί, φαρμακοποιοί, μηχανικοί, δικαστικοί επιμελητές και όλος ο επιστημονικός κόσμος
πραγματοποίησαν συλλαλητήριο στα Προπύλαια, ενώ ακολούθησε πορεία στο υπουργείο Εργασίας.

Ζήτησαν να αποσυρθεί το νομοσχέδιο που τους οδηγεί σε αφανισμό και ανοίγει οριστικά ο δρόμος για τους νέους εργαζόμενους εκτός Ελλάδας.



Ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου, Κ. Λουράντος, δήλωσε:

«Το νομοσχέδιο θα έπρεπε να κατατεθεί στους φορείς αφού πρώτα θα είχε προηγηθεί συζήτηση με τους αρμόδιους και τον ελληνικό λαό και θα πολεμήσουμε μέχρι τέλους αυτό το άδικο, το αντιαναπτυξιακό αντιδημοκρατικό προσχέδιο για το ασφαλιστικό.


Ο Γιώργος Στασινός, πρόεδρος του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος, δήλωσε:

«Είμαστε άνθρωποι που δεν βγαίνουμε στον δρόμο. Αυτή τη φορά αναγκαστήκαμε να βγούμε. Θέλουμε να δούμε από την κυβέρνηση διάθεση να συζητήσουμε τα προβλήματά μας»
Στον Κατρούγκαλο δάσκαλοι και καθηγητές



Στο πλαίσιο της κινητοποίησης εκπαιδευτικές ομοσπονδίες (ΔΟΕ, ΟΛΜΕ και ΟΙΕΛΕ) ζήτησαν να συναντηθεί αντιπροσωπεία τους με τον Γιώργο Κατρούγκαλο για να του θέσουν τις απόψεις τους για το ζήτημα.
Αποδοκιμάστηκε ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ



Αποδοκιμάστηκε έντονα από διαδηλωτές ο Γιάννης Παναγόπουλος την ώρα που ετοιμαζόταν να κάνει δηλώσεις στους δημοσιογράφους.


Οι συγκεντρωμένοι του φώναζαν «Τέρμα στα παζάρια των γραφειοκρατών, ήρθε η ώρα των εργατών».

Στη συνέχεια του πέταξαν κέρματα και καφέ.


 


Το «παρών» έδωσαν ηγετικά στελέχη της Λαϊκής Ενότητας, με τον Παναγιώτη Λαφαζάνη να τονίζει: «Τα ασφαλιστικά μέτρα είναι θάνατος για τους επαγγελματίες και τους αγρότες. Η κυβέρνηση μετράει μήνες. Δεν μπορεί να ψηφίσει τα μέτρα, δεν μπορεί να τα περάσει. δεν μπορεί να τα εφαρμόσει. Γεννιέται ένα νέο κίνημα, μια αντιμνημονιακή ανάσα»