17 Οκτ 2015

Η γυναίκα που διέκοψε τον Τσίπρα


Ένα απρόοπτο περιστατικό συνέβη την ώρα που στο βήμα της Βουλής ήταν ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας και μιλούσε επί του κρίσιμου πολυνομοσχεδίου, η ψηφοφορία του οποίου ξεκινούσε τα μεσάνυχτα. 
Απευθυνόμενος στο Σώμα, ο Αλέξης Τσίπρας έκανε λόγο...

για το δημοψήφισμα, με αποτέλεσμα μια γυναίκα να σηκωθεί όρθια από την θέση της στα θεωρεία και να φωνάξει: "Ο ελληνικός λαός, κ. Τσιπρα, ψήφισε "όχι" στο δημοψήφισμα", υψώνοντας μάλιστα μία μπλούζα λευκή, στην οποία ήταν γραμμένο δια χειρός ένα σύνθημα περί "δημοκρατίας".

Ο Αλέξης Τσίπρας άκουσε την φωνή και γύρισε το βλέμμα του προς τα θεωρεία, χωρίς όμως να διακόψει την ομιλία του, ωστόσο σχολίασε, ότι "η Βουλή μας είναι το λίκνο της Δημοκρατίας". Τη στιγμή εκείνη, Πρόεδρος της Βουλής ήταν η κα Τασία Χριστοδουλοπούλου, η οποία φώναξε: "Δεν έχετε το δικαίωμα να πάρετε τον λόγο".

Πάντως η εν λόγω παρέμβαση που απαγορεύεται ρητά από τον ΚτΒ, προκάλεσε την άμεση κινητοποίηση της αστυνομικής φρουράς.

Εξάλλου, λίγο νωρίτερα, είχε κυριαρχήσει εκνευρισμός στην αίθουσα της Ολομέλειας, μεταξύ των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ, σχετικά με τους οικονομικούς ελέγχους που αφορούν σε πολιτικά πρόσωπα.

Ήταν η στιγμή, που ο κ. Τσίπρας κάλυπτε πλήρως τον Γιώργο Σταθάκη για την υπόθεση του ενός εκατομμυρίου ευρώ. Ο πρωθυπουργός ανέφερε από το βήμα της Βουλής, πως "στο σπίτι του κρεμασμένου δεν μιλάνε για σχοινί".

"Να μιλήσουμε για όλους!", φώναζαν οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, ενώ από τα έδρανα των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, μέσα στην οχλαγωγία που επικράτησε για λίγο, ακούγονταν κάποιες φωνές να λένε: "να μιλήσουμε για τη Siemens".