12 Οκτ 2015

Άρχισαν τα όργανα!Μαύρες τρύπες στο Πόθεν Εσχες για δυο υπουργούς


Υπουργός ο οποίος ξέχασε να δηλώσει επί τριετία ένα εκατομμύριο ευρώ και θυμήθηκε να τα δηλώσει με συμπληρωματική δήλωση τώρα,και έτερος υπουργός ο οποίος είχε μετοχές σε εταιρία και επίσης δεν δήλωσε, βρίσκονται στο μικροσκόπιο της Επιτροπής Πόθεν Εσχες της Βουλής...


Η δεύτερη περίπτωση υπουργού - εκ των στενότερων και πλέον εμπίστων συνεργατών του Αλέξη Τσίπρα - είχε προκαλέσει σάλο και προεκλογικά όταν είχε αποκαλυφθεί από τον Τύπο.


Τότε ο κορυφαίος αυτός υπουργός έχοντας την απόλυτη στήριξη από το Μέγαρο Μαξίμου είχε εμφανίσει έγγραφα - τα οποία όμως είχαν προκαλέσει και νέο κύκλο ερωτημάτων - ότι είχε μεταβιβάσει τις μετοχές του αμέσως μετά τις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου.

Ωστόσο σύμφωνα με πληροφορίες προκύπτει ότι εξακολουθούσε να τις διατηρεί και μετά την υποβολή του Πόθεν Εσχες.      

Επίσης  δυο ακόμη δηλώσεις Πόθεν Εσχες ,βουλευτών εμφανίζουν εκκρεμότητες.

Ο ένας σύμφωνα με πληροφορίες δεν έχει επανεκλεγεί ενώ ο δεύτερος έχει εκλεγεί εν νέου.

 Την  ύπαρξη αυτών των τεσσάρων προβληματικών δηλώσεων Πόθεν Εσχες επιβεβαίωσε με δηλώσεις της στο Mega η μέχρι πρότινος αντιπρόεδρος της Βουλής και πρόεδρος της Επιτροπής Πόθεν Εσχες Δέσποινα Χαραλαμπίδου εκ των βουλευτών που ακολούθησαν τον Παναγιώτη Λαφαζάνη αρχικά στην ανεξαρτηποίηση και στη συνέχεια στην Λαϊκή Ενότητα.

Η κ. Χαραλαμπίδου ανέφερε πως αποτελούσε υποχρέωσή της να ενημερώσει για τις τέσσερις αυτές περιπτώσεις.  

Ο νέος πρόεδρος της Επιτροπής Πόθεν Εσχες προσανατολίζεται να καλέσει την κ. Χαραλαμπίδου προκειμένου να ενημερώσει για το όλο ζήτημα που έχει ανακύψει.