13 Μαΐ 2014

Άρθρο του Θοδωρή Βασιλακόπουλου για τις Περιφερειακές εκλογές


“Ο χρόνος ενός υποψηφίου […] είναι πυκνός, ασφυκτικός. Μια ολοκαίνουργια εμπειρία, σχεδόν σοκαριστική. Βγαίνεις από τον οικείο μικρόκοσμο, από την ασφάλεια του πλήρως ελεγχόμενου πεδίου, και ανοίγεσαι στον κόσμο, τον πραγματικό, ποικίλο, άγνωστο ή και ανοίκειο, αντινομικό, κι όμως θερμό, ελκυστικό, προκλητικό. Αντικρίζεις καταστάσεις που γνώριζες ή υποψιαζόσουν, αλλά και καταστάσεις...
 
 πρωτόγνωρες, που σε αφήνουν αμήχανο έως ότου προσαρμοστείς. Πάντα εσύ προσαρμόζεσαι.Μαθαίνεις λοιπόν να κολυμπάς στην ανοιχτή θάλασσα, στο αρχιπέλαγος των ανθρώπων”.
Νίκος Ξυδάκης, Καθημερινή, 11/5/2014, Υποψήφιος Ευρωβουλευτής με το ΣΥΡΙΖΑ

    Δανείζομαι την παραπάνω κουβέντα του Νίκου Ξυδάκη, για να πω ότι το βίωμα που περιγράφει αφορά πια όλους όσους αποφασίσαμε να αγωνιστούμε δημόσια (εδώ και χρόνια) και να διεκδικήσουμε πίσω τις ζωές μας και τις ζωές των παιδιών μας. Κι είναι εντυπωσιακό το πόσο, ενώ ξέρεις το μέγεθος της κρίσης, γιατί το ζεις και προσωπικά κι επαγγελματικά, η επαφή με τους απλούς ανθρώπους αναδεικνύει κι άλλες πτυχές που συγκλονίζουν.
    Κυρίως όμως συγκλονίζει η αποφασιστικότητα των ανθρώπων –των απλών, αυτών που συναντάς στο καφενείο, στα ΚΤΕΛ, στη λαϊκή, στα χωριά-  να ανατρέψουν την κατάσταση και να πάρουν τα πράγματα στα χέρια τους. Έχουμε γυρίσει με το Φάνη τον Κουρεμπέ (τον υποψήφιο αντιπεριφερειάρχη) και τους υπόλοιπους συνυποψήφιους με το ψηφοδέλτιο του συνδυασμού μας «Πελοπόννησος Πρώτα» όλη την Κορινθία και η δύναμη και η αποφασιστικότητα των απλών ανθρώπων δίνει δύναμη και σε εμάς.
    Γι’  αυτό κι είμαστε αποφασισμένοι να ανατρέψουμε την κατάσταση και στην Πελοπόννησο και στην Κορινθία και να στείλουμε τον κ. Τατούλη σπίτι του, γιατί έχει συντελέσει αποφασιστικά στο να είναι η Πελοπόννησος από τις φτωχότερες περιοχές της Ευρώπης και να προσφέρει μόνο το 5% του ΑΕΠ (λιγότερο κι από αυτό που προσφέρουν οι εταιρείες κινητής τηλεφωνίας!).  Γιατί στόχος της σύγχρονης αριστεράς δεν μπορεί παρά να είναι η σύγκρουση με τα συμφέροντα που υπηρετεί ο ακραίος νεοφιλελευθερισμός του κ. Τατούλη και η ανατροπή τους για να πάρει στα χέρια του την κατάσταση ο κόσμος της εργασίας και η ίδια η κοινωνία.
    Στις 18 Μαΐου γυρίζουμε σελίδα και στην Πελοπόννησο, υπερψηφίζοντας την «Πελοπόννησο Πρώτα» και τον Οδυσσέας Βουδούρη, κάνουμε πρωταγωνίστρια της Πελοποννήσου την ίδια την κοινωνία κι όχι τους ίδιους μεγαλόσχημους και τόσο λίγους παράγοντες, που μόνο την ακραία εκδοχή της νεοφιλελεύθερης ισοπέδωσης υπηρετούν με ευλάβεια και χρησιμοποιούν κάθε μέσο για να διασφαλίσουν την διαιώνισή τους στην καρέκλα του περιφερειάρχη, την οποία αντιλαμβάνονται σαν θρόνο, που τους ανήκει δικαιωματικά!

                                                   Θοδωρής Βασιλακόπουλος
                             Υπεύθυνος Τύπου της ΝΕ του ΣΥΡΙΖΑ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ
Υποψήφιος Περιφερειακός Σύμβουλος με το συνδυασμό «Πελοπόννησος Πρώτα»