22 Φεβ 2014

Όλος ο Μοριάς ...Βυζάντιο!Της Τζένης Σουκαρά


Εισερχόμαστε στην τελευταία εβδομάδα της Αποκριάς..Η μασκαράτα κορυφώνεται πατριώτη! 
Και καλά..μέχρι την λαγάνα τούτο εδω το γαιτανάκι το αντέχω, αναρωτιέμαι όμως μήπως το ρίξουνε όλοι στην τρελλή μέσα στην Σαρακοστή και  αυτό δεν αντέχεται!


Εθνοσωτήρες πολλοι μαζεύτηκαν στο Μοριά και έχω την αίσθηση πως του πέφτει λίγο  δυσκολοχώνευτη τούτη εδω η όψιμη λατρεία..Κι όλα αυτά για μια περιφέρεια που μέχρι πρότινος ουδείς ενδιαφερόταν   να  νοικοκυρέψει. Πάντα με τους ουραγούς έκανε παρέα κι ας είχε υπουργούς πρωτης γραμμής!

Τώρα που ακούσανε όλοι τον Τατούλη πως την έκανε "πρότυπο πιλότου", θέλουν  όλοι να γίνουν αστροναύτες! 

Έργα που δεν ξαναγιναν ποτε, εκτελούνται τωρα !!!Πολλά έργα! Δεν μας φτάνει ούτε το ΕΣΠΑ! Αλλά "ο παλιός" βρίσκει και άλλα χρηματοδοτικά εργαλεία και φτάνει στο 180% της επιτυχίας!
Αυτά μας διαβεβαιωσε ο Περιφερειάρχης λίγο πριν κοπεί η βασιλόπιτα του Φλεβάρη στην Περιφερειακή Ενότητα Κορινθίας . 

Στην Χαριλάου Τρικούπη πάντως "παίζουν τον παππα!" Οι προθέσεις και οι αποφάσεις διαρρέουν με μορφή δακτυλίου! Δευτέρα - Τετάρτη- Παρασκευή το ΠΑΣΟΚ θέλει Τατούλη .Τρίτη - Πέμπτη - Σάββατο κατεβάζει τον Δέδε ,ενώ η Νότια Πελοπόννησος σπρώχνει τον Αποστολόπουλο!


Η βάση εξεγείρεται! Οι βουλευτές και ο εκπρόσωπος κόπτονται ελαχίστως περί αυτού!

Η Συγγρού περιμένει την ανακοίνωση της Χαριλάου και μετρά Καραμανλικά κεφάλια.Τα περισσότερα γυρεύουν τσιμπούσι με τον αρχηγό ,σαν εκείνο της Κατερίνης. 

Ο Μανώλης περπατά την Πελοπόννησο και ο Βουδούρης αισθάνεται σαν οσιομάρτυρ που του έλαχε ο κλήρος να πάρει πάνω του την υπόθεση του Μοριά. Θα τον συμπονέσω κατόπιν εκλογής.
Η Νικολάκου πάντως έκανε την διακριση της με το υπερβατικό καλωσόρισμα στον κ. Δημητρόπουλο πρόεδρο της ΝΟΔΕ της ΝΔ στην εκδήλωση της Περιφερειακής Διεύθυνσης Κορινθίας, αφήνοντας μας στήλη αλατος! 

Διότι οι περισσότεροι υπέθεσαν ότι επρόκειτο για επίσημο πρόσωπο ξεχωριστό και γι αυτό ο διαχωρισμός του απο το δημοσιουπαλληλικό πλήθος και όχι μόνο!
Μέχρι και ο Απόστολος έμεινε άναυδος!
Τελικώς επρόκειτο για το ανεξάρτητο καλωσόρισμα της πράσινης Ντίνας στον γαλάζιο πρόεδρο!


Όλος ο Μοριας ένα Βυζάντιο!!! 
Μια ντουζίνα πρόσωπα που παίζουν παντού και σε πολλά ταμπλό σχηματίζουν τις τρίλιζες και διαμορφώνουν την διαπραγμάτευση.  
Η επικοινωνία στο έσχατο σημείο της ! Δημιουργεί κακέκτυπα και κλώνους σε ένα παιχνίδι εξώφθαλμο και εξοργιστικό.

Τελικώς οι αστρολόγοι δεν μου απαντούν εαν ο Τατούλης θα την πάρει την στήριξη της ΝΔ . Απαντούν όμως πως μέχρι να ανακοινωθεί θα γίνει της Ουκρανίας  στη Ανεξάρτητη Νέα Πελοπόννησο. 

Αιματοκύλισμα εντός και εκτός των τειχών! Μπαρούτι θα γίνουν όλα μέχρι να σταθεροποιηθούν οι στρατοί. Μέχρι η πασιέντζα να βγει για τις αντιπεριφέρειες, οι γαλάζιοι μνηστήρες θα ξεπεράσουν και την ουρά των σισιτίων!Κι όσοι περισσέψουν θα πανε να πάρουνε την Πόλη! 

Ποια Πόλη; Του Πηγάσου ντε!

Επίσης δεν ξέρω στα αλήθεια πόσοι κόκορες θα σφαχτουν και πόσα μακαρόνια "σωλήνας" θα μαγειρευτούν εκεί στην Αρκαδική γη για να διατηρηθούν "τα στεφανα"! 

Δεν δουλεύει τίποτα παρτιώτη αυτήν την ώρα...Μέχρι να ακουσθούν τα "ανεξάρτητα" χρίσματα.
Συμφωνίες, σταυρόλεξα, και γιουρούσι! 
Τώρα πόλεμος και ο Φούχτελ ας περιμένει! 

Οι απανταχού πρασινες και ροζ νομαρχιακές πάντως, ακόμα γιορτάζουν τα ΌΧΙ τους. Πληροφορίες μας αναφέρουν πως σε λίγο θα γίνουν ειδικά φροντιστήρια για το πώς το όχι μπορεί να γίνει και ναι με τάσεις βεβαιότητας. 



Εδώ είμαστε να το ζήσουμε κι αυτό!