22 Φεβ 2014

Εκτός νόμου και Βουλής στέλνουν οι ανακρίτριες τη Χρυσή Αυγή με το πόρισμα κόλαφο


Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στο μέτωπο της Χρυσής Αυγής, καθώς με το πόρισμα που παρέπεμψαν στη Βουλή οι δύο ανακρίτριες στην ουσία βάζουν ταφόπλακα στη Χρυσή Αυγή, αφού εμμέσως πλην σαφώς θέτουν θέμα νομιμότητας της λειτουργίας του "κόμματος".


Στο πόρισμα που φτάνει τις 190 σελίδες, οι δύο ανακρίτριες αναφέρουν πως η πρωταρχική προϋπόθεση για την υπόσταση και τη λειτουργία ενός κόμματος είναι να εξυπηρετεί τη λειτουργία του δημοκρατικού πολιτεύματος.

Και με αφορμή αυτό που αναφέρεται ρητά και σε άρθρα του Συντάγματος, οι δύο ανακρίτριες υποστηρίζουν πως δεν μπορεί να προστατεύεται ένα κόμμα που με τον μανδύα του πολιτικού κόμματος επιδιώκει τη σωματική και ένοπλη βία και την εκτόξευση απειλών κατά της ανθρώπινης ζωής.

Το πόρισμα που έφτασε στη Βουλή, περιλαμβάνει πληθώρα στοιχείων, από καταθέσεις, έγγραφα, ντοκουμέντα, βίντεο, απομαγνητοφωνημένες συνομιλίες μέχρι και μηνύματα σε κινητά και είναι πραγματικά καταπέλτης για τους βουλευτές της Χρυσής Αυγής τους οποίους περιγράφει ως μέλη της εγκληματικής οργάνωσης με σαφή ρόλο και ιεραρχία που έχουν σκοπό να κατευθύνουν βίαιες και εγκληματικές ενέργειες σε τοπικό και πανελλαδικό επίπεδο.

Στο πόρισμα υπάρχουν τα πάντα ακόμα και SMS! Υπάρχει το μήνυμα από το κινητό του προφυλακισμένου βουλευτή, Λαγού προς τον Πατέλη τη νύχτα των γεγονότων στο Πέραμα. Σε αυτό ο Λαγός γράφει:


"Και πολύ καλά έκανες. Θα φάνε γερό πέσιμο τα Κουμούνια σήμερα στο Πέραμα. Είχαν βγει και βάφουν και μάζεψε ο Τάσος καμιά 30αριά και πάνε από εκεί".

Το γεγονός πως οι δύο ανακρίτριες εμμέσως αναφέρουν πως η λειτουργία της Χρυσής είναι παράνομη και μάλιστα τρεις μήνες πριν από τις εκλογές αναμένεται να προκαλέσει θύελλα αντιδράσεων στους κόλπους των οπαδών της Χρυσής Αυγής, ενώ φυσικά θα αλλάξουν και οι πολιτικοί συσχετισμοί αναφορικά με τα αποτελέσματα των εκλογών.

Έτσι οι δύο ανακρίτριες με το αίτημα της άρσης ασυλίας και για τους 9 βουλευτές που είναι εκτός φυλακής καλούν ουσιαστικά τη Βουλή ν αποφασίσει εάν θα ανταποκριθεί στο αίτημα δίωξής τους.

Το πόρισμα άλλωστε είναι κόλαφος για τους βουλευτές της Χρυσής Αυγής καθώς αναφέρει πως φέρονται ως διευθύνοντες την οργάνωση να δίνουν εντολές και να έχουν την εποπτεία, καθοδηγώντας και εγκρίνοντας εκ των υστέρων βίαιες και εγκληματικές ενέργειες σε όλη τη χώρα.

Μάλιστα, αναφέρουν πως οι βίαιες αυτές ενέργειες έχουν σκοπό στη βίαιη επικράτηση των αρχών και των θέσεών της.

Έχοντας στη διάθεσή τους οι ανακρίτριες 115 καταθέσεις μαρτύρων αναφέρουν πως η Χρυσή Αυγή ιδρύθηκε το 1989 από τον Νίκο Μιχαλολιάκο και σημειώνουν χαρακτηριστικά πως "είχε χαρακτήρα ομάδας ιδεολογικής καθοδήγησης στον εθνικοσοσιαλισμό με σαφείς αναφοράς στο Τρίτο Ράιχ, τον Χίτλερ και τους θεωρητικούς του φασισμούς.

Αναφέρονται επίσης και στον υπαρχηγό της Χρυσής Αυγής, Χρήστο Παππά ο οποίος δέχθηκε πως είναι ο γραφικός του χαρακτήρτας στον όρκο του κόμματος με τις παραπάνω αρχές, αλλά κι αυτός όπως και ο Νίκος Μιχαλολιάκος στις απολογίες τους δήλωσαν πως δεν ασπάζονται πλέον αυτές τις αρχές.

Στο πόρισμα υπάρχουν και ομιλίες τόσο του Νίκου Μιχαλολιάκου όσο του Ηλία Κασιδιάρη που σύμφωνα με το πόρισμα επιβεβαιώνουν τις θέσεις που διατυπώνονται περί παράνομης λειτουργίας της Χρυσής Αυγής!

ΝΙΚΟΣ ΜΙΧΑΛΟΛΙΑΚΟΣ ΟΜΙΛΙΑ 2/7/11 ΓΡΑΦΕΙΑ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ

Ο τελικός σκοπός δεν είναι να μπούμε στη Βουλή.
Εμείς θέλουμε να ζήσουμε τη Βουλή του ΄65
με καρεκλιές...Αν είναι καλά παιδιά
δεν θα φάνε ξύλο.
Ο πόλεμος είναι η κατάργηση
του αμαρτωλού πολιτεύματος.

ΝΙΚΟΣ ΜΙΧΑΛΟΛΙΑΚΟΣ ΟΜΙΛΙΑ 8/7/11 ΣΕ ΚΑΦΕΝΕΙΟ

Το να καταλάβεις τη Βουλή
είναι εύκολο. Σημασία έχει
το τι θα κάνεις μετά.
Ο αγώνας είναι μακροχρόνιος.
Θα πετάξουμε μέχρι και παπουτσια.
Στη Βουλή δεν μπαίνει και αστυνομία. ...

ΝΙΚΟΣ ΜΙΧΑΛΟΛΙΑΚΟΣ ΟΜΙΛΙΑ 17/9/11

Ο λαός ή ο ψηφοφόρος είναι
άτιμο πράγμα και δεν θα το σεβαστούμε ποτέ.

ΗΛΙΑΣ ΚΑΣΙΔΙΑΡΗΣ ΟΜΙΛΙΑ ΣΤΑ ΧΑΝΙΑ ΝΟΕΜΒΡΙΟΣ 2012

Εκμεταλλευόμαστε τα προνόμια
του βουλευτή έχουμε οπλοφορία πλέον
με άδεια, δεν έχει αυτόφωρο
αν γίνει επεισόδιο και είμαστε
λίγο πιο άνετοι στις κινήσεις μας.