12 Ιουν 2013

Πρόταση νόμου για να μην κλείσει η ΕΡΤ από ΠΑΣΟΚ - ΔΗΜΑΡ


Πρόταση νόμου για την κατάργηση της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου κατέθεσαν από κοινού ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ, την ώρα που οι τελευταίες πληροφορίες θέλουν τους κ.κ. Βεβιζέλο και Κουβέλη να συναντιούνται στις 6 το απόγευμα.Σχέδιο νόμου για την κατάργηση της Πράξης...
 
 Νομοθετικού Περιεχομένου κατέθεσε και ο ΣΥΡΙΖΑ, την ώρα που ο Ευάγγελος Βενιζέλος επιβεβαίωνε ότι γνώριζε από την Κυριακή για τις προθέσεις Σαμασχετικά με το λουκέτο στην ΕΡΤ. Διαβάστε περισσότερα εδώ

Μάλιστα, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ διαμηνύει ότι, χωρίς τη στήριξη του κόμματός του και της ΔΗΜΑΡ, η κυβέρνηση δεν έχει πλειοψηφία.

Το Μέγαρο Μαξίμου ωστόσο εμφανίζεται αμετακίνητο στην απόφασή του να κλείσει την ΕΡΤ.

Στο πλαίσιο αυτό, και υπό την ασφυκτική πίεση φυγόκεντρων δυνάμεων που δημιουργεί η απόφαση για κλείσιμο της ΕΡΤ, η κυβερνητική συνοχή φαίνεται πως οδηγείται στα άκρα.
Νωρίτερα σήμερα, πληροφορίες ανέφεραν ότι ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ θα ζητούσαν από την κυβέρνηση να παγώσει κάθε κοινοβουλευτική διαδικασία σχετικά με το νομοσχέδιο για τη νέα ΕΡΤ και να φέρει άμεσα στη Βουλή την επίμαχη Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου για συζήτηση και ψήφιση. Τα δύο επιτελεία βρίσκονται σε συνεχείς συνεννοήσεις προκειμένου το αίτημά τους να στηρίζεται με νομικά και Συνταγματικά επιχειρήματα.

Να σημειωθεί ότι οι δύο κυβερνητικοί εταίροι έχουν ξεκαθαρίσει ότι θα καταψηφίσουν την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου, ενώ από την άλλη το πρωθυπουργικό περιβάλλον διαμηνύει ότι σε μια τέτοια περίπτωση η χώρα θα οδηγηθεί σε πρόωρες εκλογές.