16 Σεπ 2013

Κώστας Κόλλιας: To δημοσίευμα - η απάντηση του βουλευτή και η άποψή μας στο θέμα.


Στον απόηχο του δημοσιεύματος της Real news που αναφέρθηκε "στο  πόρισμα του Σώματος Επιθεωρητών Δημόσιας Διοίκησης για τη σύζυγο του βουλευτή Κορινθίας Κ. Κόλλια, η οποία όπως λέει το δημοσίευμα,ενώ είχε αποσπαστεί...

 από τον Δήμο Κορίνθου στο πολιτικό γραφείο του συζύγου της, δεν είχε παραιτηθεί από ανταποκρίτρια του ΟΓΑ .

Η σύζυγος του βουλευτή Κορινθίας δεν ενημέρωσε ποτέ γι’ αυτήν την εξέλιξη τον ΟΓΑ και αντί να παραιτηθεί άφησε την σφραγίδα της σε τρεις συναδέλφισσές της, οι οποίες και υπέγραφαν εξ ονόματός της μέχρι και τον Νοέμβριο του 2010.

Μάλιστα οι ίδιες υπάλληλοι λάμβαναν και την αποζημίωση του ΟΓΑ για λογαριασμό της κυρίας Κόλλια, αφού εκείνη τους είχε δώσει πρόσβαση στον τραπεζικό της λογαριασμό.

Σύμφωνα με το πόρισμα των επιθεωρητών, η κα Αθανασία – Δέσποινα Κόλλια παρέλειψε να δηλώσει την αναστολή των καθηκόντων της μέχρι τη στιγμή της έκδοσής του, δηλαδή δύο χρόνια μετά την απόσπασή της στο γραφείο του Κώστα Κόλλια.

Όλο αυτό το διάστημα τη δουλειά της έκαναν τρεις γυναίκες συνάδελφοί της που εισέπρατταν την αποζημίωση, είτε παίρνοντας την επιταγή που τους έδινε ο ταχυδρόμος, είτε παραλαμβάνοντας τα χρήματα από τον λογαριασμό της στην Αγροτική Τράπεζα μέσω ATM, χρησιμοποιώντας την κάρτα αναλήψεών της, με τον κωδικό PIN που τους είχε δώσει η ίδια.

Ο ΟΓΑ πάντως δεν κινήθηκε δικαστικά εναντίον της κ. Κόλλια, αφού όπως υποστήριξε δεν είχε καμία ζημία,  μιας και τα χρήματα θα τα έδινε έτσι κι αλλιώς, ενώ και το Σώμα Επιθεωρητών Δημόσιας Διοίκησης της επέβαλε την ποινή της 15νθημερης αργίας, απόφαση κατά της οποίας η Αθανασία Κόλλια άσκησε έφεση."

 
Δεν ξέρω εαν "καίει" το πόρισμα του ΟΓΑ την σύζυγο του βουλευτή , ή το συγκεκριμένο δημοσίευμα βοηθά  στο να "καεί" ο βουλευτής .... 


Θα  σταθούμε αντικειμενικά στο θέμα , που είναι επίσης γνωστό εδώ και χρόνια. Από τότε είχαμε εκφράσει αυτή την άποψη όπως θα κάνουμε  και τώρα: Θεωρούμε ότι  λανθασμένα η κ. Κόλλια δεν μερίμνησε να ενημερωθεί ο ΟΓΑ για την απόσπασή της ,αφήνοντας έτσι να ξεδιπλωθεί το κουβάρι με τις σφραγίδες , τα χρήματα , τις συναδέλφους και τα μπερδέματα που εύκολα την έκαναν στόχο.
Λανθασμένα το έπραξε μέσα στα  ήθη της εποχής που επανάπαυαν τους βουλευτές, μέσα στην παντοδυναμία του θεσμού και στον σεβασμό που ακόμα εξέπεμπε στην κοινωνία, πως δεν ετίθετο κανένα θέμα.Εδω έχουμε διαβάσει για "τέρατα" πόσο μάλλον σαν κι αυτό!
Τώρα τα πράγματα άλλαξαν.
Όταν πρόκειται για σύζυγο πολιτικού προσώπου στην εποχή του μνημονίου, που ο λαός δοκιμάζεται και τιμωρείται ταυτόχρονα , η κριτική ακόμα και για "τέτοια περιστατικά" είναι αμείλικτη. 

Για να μην ισοπεδώνουμε όμως τα πάντα σε αυτήν την ζωή, μέσα και απο το επίμαχο δημοσίευμα επιβεβαιώνεται σε δυο σημεία ότι οι ανταποκρίτριες τελικώς που αναπλήρωναν την σύζυγο του βουλευτού ελάμβαναν την αποζημίωση και ότι ο ΟΓΑ δεν υπέστη καμία ζημιά. 

Με τον Κ. Κόλλια έχω διαφωνήσει έντονα πολιτικά , πάντα πολιτισμένα και καθαρά σε συνεντεύξεις, αλλά και σε άρθρα που έλαβαν μεγάλη δημοσιότητα μέσα απο το blog , δημοσιεύοντας πάντα  και τις  δικές του απαντήσεις. 

Έχω την άποψη πως όλοι γνωρίζουμε την ζωή του, την αφετηρία του και την πορεία του.Και αυτή δεν συνάδει με τα υποννοούμενα που εγγράφονται και αφήνονται διάχυτα στο δημοσίευμα. 

Δεν ξέρω εαν η αναμόχλευση του θέματος αυτού έχει σχέση με εωκομματικά τερτίπια ...Θα δείξει.

Τζένη  Σουκαρά


Η απάντηση του Κώστα Κόλλια για το θέμα:




Με αφορμή δημοσίευμα κυριακάτικης εφημερίδας πανελλαδικής κυκλοφορίας, που αφορά τη γνωστή υπόθεση της συζύγου μου ως ανταποκρίτριας του ΟΓΑ, επέλεξα για μια ακόμη φορά να μην επενδύσω στη σιωπή, θεωρώντας χρέος μου να καταθέσω στους συμπολίτες μου την αλήθεια.
Πριν από δύο χρόνια έδωσα μεγάλο αγώνα για να αποσείσω από πάνω μου και το τελευταίο ψήγμα λάσπης που άδικα και εκδικητικά εκτοξεύθηκε εναντίον μου. Δυστυχώς αναμοχλεύεται εκ νέου το ίδιο θέμα, με θύμα και πάλι τη σύζυγό μου, αλλά με σταθερό στόχο την ηθική και πολιτική μου υπόληψη.
Θυμίζω στους συμπολίτες μου ότι σε τότε τηλεοπτική εκπομπή, η σύζυγός μου είχε κατηγορηθεί ότι εισέπραττε αμοιβή από το ΟΓΑ για υπηρεσίες που δεν παρείχε. Είχα τότε δηλώσει δημοσίως ότι εάν αποδεικνυόταν κάτι τέτοιο θα παραιτούμην από την βουλευτική μου έδρα. Παράλληλα, και για τη διευκόλυνση της πλήρους διαλεύκανσης του θέματος, ζήτησα τη διενέργεια ένορκης διοικητικής εξέτασης από τον ΟΓΑ, το πόρισμα του οποίου ήταν αθωωτικό για τον ρόλο της συζύγου μου στην όλη υπόθεση.
Το δημοσίευμα, ενώ στον πρωτοσέλιδο τίτλο δημιουργεί εντυπώσεις, στο κυρίως άρθρο, κάνοντας χρήση του πορίσματος του ΟΓΑ, με δικαιώνει απόλυτα καθώς:
Α) Επιβεβαιώνει ότι στο διάστημα της απόσπασής της, η σύζυγός μου ουδέποτε έλαβε αμοιβή από τον ΟΓΑ, αναφέροντας μάλιστα σε δύο σημεία ότι οι ανταποκρίτριες που αναπλήρωναν τα καθήκοντα της συζύγου μου ελάμβαναν την αντίστοιχη αποζημίωση, και συγκεκριμένα 33 ευρώ εκάστη μηνιαίως.
Β) Επιβεβαιώνει ότι ουδεμία ζημιά υπέστη ο ΟΓΑ, παραθέτοντας απόσπασμα από το πόρισμα του ίδιου του Οργανισμού όπου αναφέρεται ότι «ο ΟΓΑ δεν ζημιώθηκε διότι τα χρήματα θα τα κατέβαλε ούτως ή άλλως σε όποιον οριζόταν στη συγκεκριμένη θέση.
Γ) Επιβεβαιώνει ότι η μόνη κατηγορία που αποδόθηκε στη σύζυγό μου ήταν ότι «δεν μερίμνησε να ενημερωθεί ο ΟΓΑ για την απόσπασή της», υποχρέωση την οποία σύμφωνα με τον κανονισμό του ΟΓΑ δεν είχε.  Αντίθετα, συναίνεσε να ασκούνται τα καθήκοντά της από τις τρεις συναδέλφους της, προκειμένου να εξυπηρετούνται οι αγρότες του δημοτικού διαμερίσματος Σολομού, και υπακούοντας στην προφορική εντολή του αείμνηστου τότε Αντιδημάρχου κ. Ιωάννη Ανδρέου, αφού κανείς δεν δεχόταν να αναλάβει τα συγκεκριμένα καθήκοντα υπάλληλος του δήμου.
Σύμφωνα και με το δημοσίευμα, η έκθεση των Επιθεωρητών Δημόσιας Διοίκησης στηρίχθηκε στο πόρισμα του ΟΓΑ, το οποίο έχει δοθεί αυτούσιο στη δημοσιότητα από τις 25/07/11  και το οποίο καταρρίπτει κάθε αιτίαση εις βάρος της συζύγου μου.
Λυπούμαι ιδιαιτέρως διότι πολλά, κυρίως ηλεκτρονικά μέσα ενημέρωσης, εκμεταλλεύομενα τη γενικευμένη, και συχνά δικαιολογημένη, δυσφορία και καχυποψία των δοκιμαζόμενων συμπολιτών μας, διαστρεβλώνουν τις ίδιες τις πηγές που επικαλούνται. Δήθεν αναπαράγοντας το αρχικό δημοσίευμα, διανθίζουν για δημιουργία εντυπώσεων τα άρθρα τους με ωμά ψεύδη. Αναφέρουν ότι η σύζυγος μου διαμένει στην Αθήνα, ότι είναι υπάλληλος στο μισθολόγιο της Βουλής, ότι το Σώμα Επιθεωρητών την καλύπτει. Αντίθετα, εσκεμμένα αποκρύπτουν το περιεχόμενο του αρχικού δημοσιεύματος, όπου ξεκάθαρα αναφέρεται ότι δεν εισέπραξε ούτε ένα ευρώ για υπηρεσίες που δεν παρείχε, ότι ο ΟΓΑ δεν ζημιώθηκε και ότι, ως εκ τούτου, το Σώμα Επιθεωρητών δεν βρήκε να της προσάψει καμία άλλη κατηγορία πλην της μη ενημέρωσης του ΟΓΑ για την απόσπασή της.
Θέλω δημοσίως για μια ακόμη φορά να ευχαριστήσω όλους όσους έσπευσαν να μου προσφέρουν τη συμπαράστασή τους, ιδιαίτερα τους δημοσιογράφους και τα μέσα ενημέρωσης της Κορινθίας, που στάθηκαν με σεβασμό απέναντι στη σύζυγό μου. Τους άνανδρους λασπολόγους τους παραδίδω στην κρίση των συμπολιτών μου.