16 Σεπ 2013

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας για "το στρατόπεδο της ντροπής" (βίντεο)


Η χθεσινή  συγκέντρωση διαμαρτυρίας των αστυνομικών της περιφέρειας  Πελοποννήσου  έξω από το Κέντρο Φύλαξης Αλλοδαπών Κορίνθου,  δεν ήταν μια απλή συγκέντρωση που αφορούσε τα συντεχνιακά ζητήματα  ενός κλάδου.

Ήταν μια κραυγή αγανάκτησης των Κορινθίων πολιτών που βρέθηκαν εκεί, μαζί με όλους τους αυτοδιοικητικούς εκπροσώπους  και φορείς της Κορινθίας , για αυτό το «έκτρωμα» όπως χαρακτηρίστηκε πολλάκις στην συγκέντρωση, που πριν από ένα χρόνο «φύτρωσε» σε μια νύχτα μέσα στον οικιστικό ιστό της πόλης, με την ιδιότητα του προσωρινού και στην συνέπεια του «ουδέν μονιμότερου» δια στόματος Ν. Δένδια.


Οι ενώσεις αστυνομικών υπαλλήλων όλης της Πελοποννήσου , συμπεριλαμβανομένης και της Αχαίας, διατράνωσαν την αγωνία τους για τα ελλιπή μέτρα ασφαλείας, τις ανύπαρκτες υποδομές, την μη τήρηση των κανόνων υγιεινής μέσα στο στρατόπεδο. Ταυτοχρόνως υπογράμμισαν, πως δεν τηρείται η νομιμότητα αφού παραμένουν μέσα στο στρατόπεδο άνθρωποι που θα έπρεπε εδώ και καιρό να είχαν ελευθερωθεί.
Ένα χρόνο μετά και η ύπαρξη και φύλαξη  αυτού του κέντρου αποδυνάμωσε όλα τα αστυνομικά τμήματα της Πελοποννήσου , με αποτέλεσμα την έξαρση της εγκληματικότητας σε σημεία επικίνδυνα.


Να σημειώσουμε πάντως, πως παρά το καθολικό αίτημα των Κορινθίων για την παύση και απομάκρυνση του Κέντρου Φύλαξης, «ενεργή πολιτική ηγεσία» του νομού εσιώπησε για μια ακόμα φορά. 

ΤΖ. ΣΟΥΚ. 








BINTEO ΑΠΟ ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΤΟΥ ΗΛΕΚΤΡΑTV
φωτο: Eurokinissi