18 Σεπ 2013

ΒΙΟΧΑΛΚΟ: Η συγχώνευση δεν επηρεάζει τις θέσεις εργασίας στις ελληνικές θυγατρικές


Την εισαγωγή της στο Χρηματιστήριο Euronext των Βρυξελλών, η οποία όπως διευκρινίζει, θα γίνει πριν τη συγχώνευση με απορρόφηση από τη βελγική θυγατρική Viohalco SA., επιβεβαιώνει με νέα ανακοίνωσή της στο Χ.Α. η Βιοχάλκο. Η συγχώνευση, τονίζεται μεταξύ άλλων, δεν επηρεάζει τις θέσεις εργασίας στις ελληνικές...
 
 θυγατρικές, αντιθέτως δημιουργεί δυνατότητες για την αύξηση της απασχόλησης σε αυτές συνεπεία των νέων επενδύσεων.

Σύμφωνα με την εταιρεία, η συγχώνευση έχει αποκλειστικό στόχο τη βελτίωση της πρόσβασής της στις διεθνείς αγορές κεφαλαίου, επ' ωφελεία της διεθνούς ανταγωνιστικότητας και της μακροπρόθεσμης βιωσιμότητας των θυγατρικών της εταιριών.

«Δεδομένης της περιορισμένης ρευστότητας από την οποία πλήττεται η Ελληνική Οικονομία και παρά τη στήριξη που έχει λάβει ο Όμιλος από τις Ελληνικές τράπεζες», η αναζήτηση πρόσθετων πηγών χρηματοδότησης χαρακτηρίζεται επιβεβλημένη, προκειμένου, όπως αναφέρει η εταιρεία, «να συνεχισθούν απρόσκοπτα οι επενδύσεις των θυγατρικών της εταιριών και να καλυφθούν σε ανταγωνιστικό κόστος οι αυξημένες ανάγκες κεφαλαίου κίνησης, σε μια προοπτική αξιοποίησης του συνόλου της υφιστάμενης και της προστιθέμενης παραγωγικής δυναμικότητας του ομίλου».
Όπως επισημαίνεται, ο Όμιλος υλοποιεί τριετές επενδυτικό πρόγραμμα ύψους 300 εκατομμυρίων ευρώ σε ελληνικές θυγατρικές του, με στόχο την αύξηση της παραγωγικής δυναμικότητάς τους, και την παραγωγή νέων καινοτόμων προϊόντων αυξημένης προστιθεμένης αξίας.

Η αναζήτηση πρόσθετων πηγών χρηματοδότησης από τη ΒΙΟΧΑΛΚΟ, καταλήγει η ανακοίνωση, αποτελεί σημαντική πρωτοβουλία για την περαιτέρω ανάπτυξη των θυγατρικών της εταιριών, μέσω της μεγέθυνσης της εξαγωγικής τους δραστηριότητας σε ένα άκρως απαιτητικό και διαρκώς μεταβαλλόμενο διεθνές ανταγωνιστικό περιβάλλον.