8 Αυγ 2013

Στην Ερμιόνη οι διακοπές της "πρώτης κυρίας " της Γαλλίας


Την κατηγορούν ότι ενώ η ανεργία καλπάζει, εκείνη με χρήματα του γαλλικού λαού, απολάμβανε λουξ υπηρεσίες σε υπερπολυτελές ξενοδοχείο – Πλήρωσα από την τσέπη μου, έκλεισα το ξενοδοχείο από το internet απαντά η σύντροφος του Ολάντ

Η ανύμφευτη «Πρώτη Κυρία» της Γαλλίας, Βαλερί Τριερβελέρ, μπορεί να έφυγε από τη χώρα μας, όπου μέχρι και πριν από λίγες ημέρες βρισκόταν για διακοπές, όμως, τα «όργανα» στον γαλλικό Τύπο τώρα άρχισαν να... παίζουν.

Ο λόγος; Η πολυτελής διαμονή της σε πεντάστερο ξενοδοχείο στην Ερμιόνη της Πελοποννήσου μαζί με τους τρεις γιους της -τους οποίους έχει αποκτήσει από τον δεύτερο της γάμο- έχει εξοργίσει τους συναδέλφους της Τριερβελέρ, οι οποίοι την κατηγορούν ότι την ώρα που η ανεργία στη Γαλλία έχει ανέλθει σε ιστορικά υψηλά, εκείνη βουτούσε αμέριμνη στα καταγάλανα νερά της Ελλάδας και απολάμβανε υπερλούξ παροχές με χρήματα του γαλλικού λαού! Τα χρήματα αυτά, σύμφωνα με γαλλικά μέσα ενημέρωσης, μόνο για τη διανυκτέρευση στο συγκεκριμένο ξενοδοχείο κοστολογούνται από τα  7.190 έως τα 8.110 ευρώ.


«Φωτιά» έχουν πάρει και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ενώ πληθώρα αρνητικών δημοσιευμάτων έχουν κατακλύσει κάθε λογής γαλλικό μπλογκ. Πολλοί αρθρογράφοι αναρωτιούνται για ποιο λόγο η Βαλερί επέλεξε το πεντάστερο «Barcelo Hydra Beach» την ώρα που ο Γάλλος Πρόεδρος συνέστησε στα μέλη του υπουργικού του συμβουλίου ότι οι διακοπές τους φέτος πρέπει να είναι σεμνές και ταπεινές.

Τι απαντά, λοιπόν, η πρώην δημοσιογράφος της Paris Match; Η ίδια ισχυρίζεται πως έχει πέσει θύμα συκοφαντίας και πως πλήρωσε μέχρι και την τελευταία δεκάρα από την τσέπη της για τις εν λόγω διακοπές της στην Ελλάδα. Μάλιστα, λέει πως επέλεξε αυτό το ξενοδοχείο, γιατί το βρήκε σε τιμή ευκαιρίας στην ιστοσελίδα «Travel-prive.com».

Σύμφωνα με τα λεγόμενά της, βασιζόμενη στο γεγονός ότι περίπου δύο εκατομμύρια Γάλλοι την επισκέπτονται κάθε μήνα και την εμπιστεύονται για τα ταξίδια τους, άρχισε και εκείνη να αναζητά σε αυτήν την ιστοσελίδα μια μια καλή προσφορά. Όπως και έγινε, αφού κοιτώντας την οθόνη του υπολογιστή της το μάτι της έπεσε σε ένα ξενοδοχείο πέντε αστέρων στην Ελλάδα και αποφάσισε να το κλείσει απλώς και μόνο επειδή η σχέση αξίας-τιμής της φάνηκε ελκυστική.