Το Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Εσωτερικών ξεκινά τη διαδικασία διαθεσιμότητας των 12.500 υπαλλήλων από 30 δήμους.
Πρόκειται για δήμους οι οποίοι αντιμετωπίζουν οικονομικά προβλήματα και έχουν πλεονάζον προσωπικό το οποίο μέσω της διαθεσιμότητας...
είτε θα μετακινηθεί σε άλλες υπηρεσίες του δημοσίου (το πιθανότερο) ή γειτονικούς δήμους που παρουσιάζουν ελλείψεις (το λιγότερο πιθανό), ενώ οι υπόλοιποι θα απομακρυνθούν από το δημόσιο.
Σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσιεύει o ιστότοπος aftodioikisi.gr, πρόκειται για τους δήμους: Αθηναίων, Θεσσαλονίκης, Πειραιά, Πατρέων, Ρόδου, Αχαρνών, Φυλής, Βύρωνα, Τρικκαίων, Αμαρουσίου, Αιγάλεω, Πεύκης–Λυκόβρυσης, Αλίμου, Αργυρούπολης-Ελληνικού, Ασπροπύργου, Περάματος, Λέσβου, Ηγουμενίτσας, Ιωαννιτών, Πρεβέζης, Καρδίτσας, Βόλου, Λαρισαίων, Εορδαίας, Βέροιας, Σιντικής, Χανίων, Λουτρακίου-Αγίων Θεοδώρων, Τρίπολης και Φαιστού.
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα ζητήσει παράταση
Παράταση για την υλοποίηση της κινητικότητας 12.500 υπαλλήλων από το στενό δημόσιο τομέα προσανατολίζεται να ζητήσει από την τρόικα που επιστρέφει στην Αθήνα της Δευτέρα, η νέα ηγεσία του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ουσιαστικά επιβεβαίωσε τις πληροφορίες περί αιτήματος για παράταση, δηλώνοντας ότι στόχος είναι «να εξασφαλιστεί χρονική άνεση για να γίνουν οι όποιες αλλαγές με αξιοκρατικά κριτήρια».
Ο κ. Μητσοτάκης δήλωσε χθες ότι με την τρόικα θα συζητήσει όλα τα ανοικτά θέματα της διοικητικής μεταρρύθμισης και ότι στόχος είναι «να εξασφαλιστεί η χρονική άνεση, για να γίνουν οι όποιες αλλαγές με αξιοκρατικά κριτήρια».
Μέχρι το τέλος του έτους, εκτός από τους 2.000 της ΕΡΤ, θα πρέπει να βρεθούν εκτός δημοσίου πάνω από 1.000 υπάλληλοι του δημοσίου, με τα σενάρια να κάνουν λόγο για «λουκέτο» τύπου ΕΡΤ σε μεγάλη ΔΕΚΟ.