27 Ιουν 2013

Ανοιχτή Βουλή λόγω λίστας Λαγκάρντ και ΕΡΤ θα ζητήσει ο ΣΥΡΙΖΑ


Να μείνει ανοιχτή η Βουλή, έως ότου ολοκληρωθούν οι εργασίες της προκαταρκτικής επιτροπής για την υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ και να έρθει προς ψήφιση το σχέδιο νόμου για την δημόσια ραδιοτηλεόραση, θα ζητήσει στο αμέσως προσεχές διάστημα ο ΣΥΡΙΖΑ.
 

Η θέση αυτή της αξιωματικής αντιπολίτευσης αναμένεται να εκδηλωθεί σήμερα, Πέμπτη τόσο στη συνεδρίαση της προκαταρκτικής επιτροπής, όσο και στη διάσκεψη των προέδρων, που έχει προγραμματιστεί για τον κοινοβουλευτικό σχεδιασμό του επόμενου διαστήματος.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο ΣΥΡΙΖΑ δεν προτίθεται να αποδεχθεί, ότι οι εργασίες της προκαταρκτικής επιτροπής ολοκληρώνονται με την κλήση σε απολογία του πρώην υπουργού Γιώργου Παπακωνσταντίνου. Θα επιχειρήσει να στρέψει εκ νέου το ενδιαφέρον στη διερεύνηση της περιόδου της θητείας του Ευάγγελου Βενιζέλου στο υπ. Οικονομικών. «Δεν θα δεχτούμε τη λογική, ότι όλα τελειώνουν στον Παπακωνσταντίνου» φέρεται να σημείωναν στελέχη του κόμματος.

Την κλήση του Ευάγγελου Βενιζέλου ως μάρτυρα στην Προανακριτική Επιτροπή της Βουλής για τη λίστα Λαγκάρντ θα ζητήσουν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Ζ. Κωνσταντοπούλου, Θ. Δρίτσας και Στ. Κοντονής.

Στο αίτημά τους, σύμφωνα με πληροφορίες, αναφέρουν, ότι από την πραγματογνωμοσύνη της ΕΛΑΣ υπάρχει στοιχείο, που δείχνει, ότι ο userv ο οποίος άνοιξε την λίστα Λαγκάρντ το βράδυ της 8ης  Ιουλίου 2011 είναι στο υπουργείο Οικονομικών και ζητούν να εντοπιστεί και ο υπολογιστής. Επίσης, ο ΣΥΡΙΖΑ φέρεται να ζητά την κλήση της Γ. Μπέη, συμβούλου του Γ. Παπακωνσταντίνου και του Γ. Στουρνάρα, που συνδέεται με τον userv.

Ως προς το θέμα της ΕΡΤ, ο ΣΥΡΙΖΑ αναμένεται να ανεβάσει και πάλι τους τόνους, καθώς στην Κουμουνδούρου κυριαρχεί η εντύπωση πως επιχειρείται ένα πάγωμα των διαδικασιών για την επαναλειτουργία της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης και την σύσταση του νέου φορέα, για άγνωστο χρονικό διάστημα.

Σύμφωνα με στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, σε σύντομο χρονικό διάστημα θα αποφασιστεί η κοινοβουλευτική στρατηγική του κόμματος. Δεν αποκλείεται το ενδεχόμενο, το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης να καταθέσει πρόταση μομφής κατά της κυβέρνησης με το βλέμμα στραμμένο στις αντιδράσεις της αντιπολιτευόμενης – πλέον – ΔΗΜΑΡ.