28 Μαΐ 2013

«Όχι» διαδηλώσεις στο κέντρο της Αθήνας την τουριστική περίοδο, λέει ο Δένδιας

  
Εξαιρετικό ενδιαφέρον αναμένεται να έχει η σημερινή συνάντηση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Νίκου Δένδια με τους προέδρους της ΓΣΕΕ ΚΑΙ ΑΔΕΔΥ καθώς υψίστης σημασίας στην ατζέντα της συζήτησης αποτελεί το θέμα του περιορισμού των μικρών διαδηλώσεων στο κέντρο της Αθήνας....
 
 
Πρωταρχική πρόθεση του υπουργείο Προστασίας του Πολίτη είναι ο άμεσος περιορισμός των ολιγομελών διαδηλώσεων στο κέντρο της Αθήνας ενόψει της τουριστικής περιόδου, καθώς η κυβέρνηση έχει «ποντάρει» στο κύμα τουριστών που αναμένεται να επισκεφτεί τη χώρα μας και σκοπεύει στην ανάδειξη της εικόνας μιας ήρεμης και φιλήσυχης πόλης.

Τα προεδρεία της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ που θα συναντήσουν στις  12:00 το μεσημέρι την ηγεσία του υπουργείου  στα γραφεία της Συνομοσπονδίας θα προβάλλουν, σύμφωνα με πληροφορίες,  ενστάσεις στα επιχειρήματα του υπουργού καθότι το συνδικαλιστικό κίνημα «υποπτεύεται» την… μονιμοποίηση του περιορισμού των μικρών διαδηλώσεων όχι μόνο τους καλοκαιρινούς μήνες αλλά ολόκληρο το χρόνο, γεγονός που αν συμβεί ίσως  αποτελέσει σοβαρό «πλήγμα» στην απήχηση και το μέλλον του συνδικαλιστικού οργάνου.
Ενδεικτικό της σημασίας που δίνει στο θέμα των μικρών διαδηλώσεων το υπουργείο είναι ότι η συνάντηση πραγματοποιείται έπειτα από αίτημα του ίδιου του υπουργού, Νίκου Δένδια.

Προσωπικό στοίχημα  του κ. Δένδια, όπως προαναφέρθηκε, είναι να αποφευχθούν εντάσεις κατά τη διάρκεια της τουριστικής περιόδου και να μην πραγματοποιούνται συνεχείς συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας που θα  πλήξουν την εικόνα της Ελλάδας.

Ο κ. Δένδιας θα ζητήσει να σταματήσουν οι μικρές (μέχρι 100 ατόμων)  συγκεντρώσεις να κλείνουν το κέντρο της Αθήνας και να αποφευχθούν οι γνωστές εντάσεις στο κέντρο της Αθήνας με τους τουρίστες να τρέχουν πανικόβλητοι να σωθούν από τα επεισόδια ή να ταλαιπωρούνται από σχετικές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις. Συμπαραστάτης του μάλιστα στο αίτημα είναι και ο δήμαρχος Αθηναίων, Γ. Καμίνης, ο οποίος έχει τοποθετηθεί θετικά σχετικά με το θέμα.

Ωστόσο, το… μπαλάκι βρίσκεται στο γήπεδο της ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ για το πώς θα διαχειριστούν το αίτημα του υπουργού καθώς ήδη το συνδικαλιστικό κίνημα βάλλεται από παντού και αν η συζήτηση καταλήξει σε συμφωνία δεν είναι λίγοι εκείνοι που θα κάνουν λόγο για ήττα του συνδικαλισμού εν καιρώ κρίσης μάλιστα και γενικευμένης απογοήτευσης των πολιτών.


Όπως είχε χαρακτηριστικά υποστηρίξει σε συνέντευξή του στη ΝΕΤ ο υπουργός, «Δεν λέω στον πολίτη  δεν θα κατεβαίνεις.

Του λέω σε παρακαλώ πολύ, αν δεν υπάρχει τριτοβάθμια οργάνωση που το οργανώνει, αν δεν είναι Πρωτομαγιά ή Πολυτεχνείο ή μία από τις γνωστές ημέρες γενικής διαμαρτυρίας, σε παρακαλώ πολύ, αν είσαστε 50 ή 100 άτομα να πείτε ότι θέλετε, διαδηλώστε με όποιο τρόπο θέλετε, αλλά μην εμποδίζετε ένα εκατομμύριο, δύο εκατομμύρια ανθρώπους να έρθουν στο κέντρο της πόλης και να βγάλουν το ψωμί τους. Μάλιστα, θα μπει αριθμητικό όριο υπ’ ευθύνη του οργανωτή της εκδήλωσης και υπό τον έλεγχο της Ελληνικής Αστυνομίας."