6 Απρ 2013

Α. Μανιτάκης: Αν το πρόβλημα για τη δόση είμαι εγώ, να παραδώσω το υπουργείο


Την πόρτα της εξόδου από το Υπουργικό Συμβούλιο δείχνει η κυβέρνηση στον Αντώνη Μανιτάκη, μετά και τη νέα απόρριψη του σχεδίου που υπέβαλε για τη μεταρρύθμιση στη δημόσια διοίκηση. Σύμφωνα με πληροφορίες η τρόικα επιμένει σε υποχρεωτικές απομακρύνσεις από το Δημόσιο, καθώς και σε συγκεκριμένο πλάνο......
 

 αποχωρήσεων σε κάθε υπουργείο και οργανισμό.

Αργά χθες το απόγευμα, όπως αναφέρει το Έθνος, υψηλόβαθμος παράγοντας του υπουργείου Οικονομικών, αφού μίλησε ευθέως για εμπλοκή στις διαπραγματεύσεις εξαιτίας των θεμάτων που αφορούν το Δημόσιο, επιβεβαίωσε ότι ο κ. Μανιτάκης είναι πλέον εκτός των συζητήσεων με την τρόικα και πως ο κ. Στουρνάρας θα εκπροσωπήσει την κυβέρνηση για τη δημόσια διοίκηση.

Το κλίμα για τον υπουργό Δημόσιας Διοίκησης ήταν βαρύ εδώ και αρκετές εβδομάδες όταν και πάλι είχε διαπιστωθεί αδιέξοδο στα θέματα του Δημοσίου. Στη συνέχεια, ο κ. Σαμαράς, προκειμένου να μη διαταράξει τις σχέσεις του με τον κ. Κουβέλη, ανέλαβε ο ίδιος μαζί με τον κ. Στουρνάρα να εμπλουτίσει με αριθμούς το σχέδιο Μανιτάκη, το οποίο όμως και πάλι δεν κάλυψε την τρόικα.

Αργά χθες το βράδυ στενός συνεργάτης του κ. Μανιτάκη δήλωσε στην Καθημερινή ότι «αν το πρόβλημα για την εκταμίευση της δόσης των 8 δισ. ευρώ προς την Ελλάδα είναι το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης, ο Αντώνης Μανιτάκης δεν έχει καμία αντίρρηση να παραδώσει το υπουργείο στον κ. Γ. Στουρνάρα για να υπογράφει εκείνος ό,τι ζητάει η τρόικα», δείχνοντας με αυτό τον τρόπο την έντονη ενόχλησή του αλλά και τις σκέψεις ρήξης με την κυβέρνηση.