18 Απρ 2013

Δυο νέοι παιδικοί σταθμοί στα Αθίκια και στον Άγιο Γεώργιο



Μέσα στα πλαίσια της εκπαίδευσης και  των κοινωνικών του δράσεων, ο Δήμος Κορινθίων θα κατασκευάσει δύο επιπλέον βρεφονηπιακούς  σταθμούς στα Αθίκια και στο Άγιο Γεώργιο Κορίνθου. Με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου και με γνωμοδότηση  του Δ. Σ. του Κέντρου Κοινωνικής  Πολιτικής του Δήμου, θα...
 

 προχωρήσουν άμεσα οι ανεγέρσεις των δύο παραπάνω σταθμών, αφού  για τον Άγιο Γεώργιο έγινε απαλλοτρίωση ακινήτου 1.330 τ.μ.  στην ίδια περιοχή και στα Αθίκια υπάρχει  ήδη χώρος 800 περίπου τ.μ. δίπλα από την παιδική χαρά.
Συγκεκριμένα, τα  δύο έργα έχουν δρομολογηθεί σύμφωνα με την πρόσκληση με κωδ. 39 της ενδιάμεσης Διαχειριστικής Αρχής Περιφέρειας Πελοποννήσου για τη χρηματοδότηση «έργων κατασκευής και ανάπτυξης υποδομών φροντίδας παιδιών  ή και παιδιών με  αναπηρία»  και  την αριθ.9/137/10-04-2013 απόφαση του Δ.Σ. Δήμου Κορινθίων.

Η χρηματοδότηση των δύο βρεφονηπιακών σταθμών αλλά και η προμήθεια του εξοπλισμού τους,  θα ενταχθούν  στο Επιχειρησιακό Σχέδιο (Ε. Π.) «ΔΕΠΙΝ 2007-2013 του ΕΣΠΑ  όπου με την ολοκλήρωσή της κατασκευής τους, θα δώσουν διέξοδο στα προβλήματα και θα  ικανοποιήσουν τις ανάγκες της προσχολικής ηλικίας των Αθικίων και του Αγίου Γεωργίου.