8 Οκτ 2012

Για "την ταμπακιέρα" δεν μας είπατε κ. βουλευτά..



Απέλπιδες προσπάθειες γίνονται το τελευταίο τριήμερο απο τους κοινοβουλευτικούς μας εκπροσώπους της ΝΔ, προεξάρχοντος του κ. Κόλλια, για να αντιστρέψουν το δυσμενές κλίμα που έχει δημιουργηθεί στο νομό, σχετικά με το στρατόπεδο της Κορίνθου, τις αποφάσεις του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη ,της ...


κυβέρνησης, αλλά και της "αφωνίας" τους  στο Ελληνικό Κοινοβούλιο. 

Ο κ. Κόλλιας μετά απο ενάμισι μήνα, με δελτίο τυπου, μας ενημερώνει πως έχει καταθέσει δυο ερωτήσεις για το θέμα, τις οποίες ποτέ δεν είδαμε,ως είθισται, για να καταννοήσουμε τι ερώτησε ο βουλευτής και πού "έψεξε" τον κ. Δένδια.Το σημαντικότερο που επίσης δεν γνωρίζουμε,είναι εαν ο κ. Δένδιας απάντησε στην πρώτη ερώτηση.
  Καλό θα ήταν λοιπόν, για την αποκατάσταση της ιστορίας και για την δικαίωση του βουλευτού να τις έχουμε αυτές τις ερώτησεις που κατέθεσε στην Βουλή, αφού τόσο καιρό ουδείς γνώριζε για αυτήν την δραστηριότητά του.

Πέραν τούτου και σύμφωνα με την γραπτή δήλωση Κόλλια, την οποία σας παραθέτουμε στην στήλη ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΙΑ, ο βουλευτής δεν μας λέει τίποτα καινούργιο. 
Προβαίνει σε διαπιστώσεις για την συμπεριφορά του κ. υπουργού,αλλά δεν μας λέει πώς πρόκειται να αντιδράσει εκείνος και οι συναδελφοί του, στην δήλωση του πως στο Κέντρο Φύλαξης της Κορίνθου θα φιλοξενηθούν ολοι οι λαθραίοι της Πελοποννήσου. 
Δεν μας αναφέρει τι έχουν κάνει απο κοινού οι 3 Νεοδημοκράτες βουλευτές όλο αυτό το διάστημα .
Ποια η διαμαρτυρία του κ. Κόλλια, του κ. Δήμα και του κ. Ταγαρά προς τον πρωθυπουργό και αρχηγό τους ,προς το κόμμα τους και προς τον υπουργό για την αδιαφορία και την έλλειψη σεβασμού στην περιοχή τους αλλά και στους ίδιους τους συναδέλφους του. 

Δεν έχει κατορθώσει, ως φαίνεται, κανείς απο τους βουλευτές μας ,της ΝΔ, να μάθει τι θα συμβεί με το Κέντρο Φύλαξης..

Δεν μας απαντά ο κ. Κόλλιας γιατί έσπευσε να αλλάξει την υπουργική απόφαση για παραχώρηση του στρατοπέδου στον δήμο Κορινθίων ή στην Περιφέρεια, ενώ η τοπική κοινωνία και οι φορείς της Αυτδιοίκησης ήθελαν  άλλα. 
Ο ίδιος ομολογεί πως μόνος του αγωνίστηκε μαζί τρεις ομοιδεάτες του,καρφώνοντας ταυτόχρονα τους σημερινούς του συναδέλφους πως δεν συμμετείχαν για να μην ενισχύσουν την δική του θέση. 
Επομένως σε αυτόν τον αγώνα υπήρξε τραγικά μόνος. Κατάλαβε επί της ουσίας γιατί; Άλλα ήθελε η κοινωνία.

Ο κ. Κόλλιας ταυτοχρονως αναφέρεται  σε θεσμικούς παράγοντες που επέλεξαν τη σιωπή, προτιμώντας να υπηρετήσουν δικές τους κομματικές σκοπιμότητες για να διαφυλάξουν τη θέση τους. 
 Εννοεί τον δήμαρχο Κορινθίων; 
Την Περιφέρεια Πελοποννήσου; 
Με ονοματεπώνυμα θα πρέπει να μιλήσει ο βουλευτής .

Γιατί η αλγεινή εντύπωση των Κορινθίων προέρχεται απο  την κοινή σιωπή όλων των εκλεγμένων. 

Ο κ. Κόλλιας δεν μας είπε εαν γνωρίζει πως κάποιοι Κορινθιοι ακύρωσαν το ραντεβού που είχε κλείσει ο κ. Δήμας με τον υπουργό! 

Ο κ. Δήμας καλό θα ήταν να αναφερθεί στα ονόματα ,αντί μονολεκτικώς να καταφέρεται  σε άλλους  χαρακτηρίζοντάς τους ως υπευθύνους, μην αναγνωρίζοντας την τεράστια ευθύνη που φέρει κι εκείνος στους ώμους του, συναινώντας με την σιωπή σε ένα εγκλημα που συντελείται στην πόλη της Κορίνθου. 

Συνεπώς,η έλλειψη επιχειρημάτων των βουλευτών μας στο θέμα του στρατοπέδου είναι οφθαλμοφανής.

Αντι να πετάνε την μπάλα στην εξέδρα, υπογραμμίζοντας την αναποτελεσματικότητα τους, ας εργαστούν απο κοινού με τους φορείς μήπως τούτη εδω η πόλη ,η πρωτεύουσα, δει "άσπρη ημέρα".