8 Οκτ 2012

Αποχώρησε απο το ΠΑΣΟΚ ο Αλέκος Πνευματικός


Αποχώρησε απο το ΠΑΣΟΚ ο δήμαρχος Κορινθίων Αλέξανδρος Πνευματικός, σύμφωνα με τελευταία δήλωσή του σε δημοσιογράφο τοπικού τηλεοπτικού καναλιού.
Η δήλωση αυτή έρχεται ως συνέχεια  της τελευταίας συνέντευξης τύπου του δημάρχου για το θέμα του στρατοπέδου, μετά και απο τα πυρά που εξαπέλυσε...
  εναντίον του Ευάγγελου Βενιζέλου, του ΠΑΣΟΚ και του Π. Μπεγλίτη.

Η επιχειρηματολογία Πνευματικού και ο λόγος της αποχώρησής του είναι πως το κόμμα στο οποίο ανήκε συναποφάσισε (ως κυβέρνηση στην οποία συμμετεχει) κάτι εντελώς παράνομο. Την μετατροπή του 6ου ΣΠ σε Κέντρο Προσωρινής Κράτησης Λαθρομεταναστών.
Κατα τον δήμαρχο έπρεπε να θέσει κόκκινες γραμμές, ακόμα και να αποχωρήσει απο την κυβέρνηση. 


Με την αποχωρησή του  του απο το ΠΑΣΟΚ ο Αλέκος Πνευματικός,επιδιώκει  να δώσει έναν υπερκομματικό χαρακτήρα στην νέα του υποψηφιότητα, σημειώνοντας πως " η πόλη της Κορίνθου είναι πάνω απο το κόμμα του."


Η αλήθεια είναι πως την αφορμή εξόδου την έψαχνε εδώ και πολύ καιρό ο δήμαρχος, μετά και τις βουλευτικές εκλογές, αφού πολλά δημοσιεύματα διέρρεαν πληροφορίες πως ο δήμαρχος επιδιώκει γέφυρες με τον ΣΥΡΙΖΑ. 

Η πολιτική κίνηση του δημάρχου βέβαια δεν συνοδεύεται απο καταγγελία του μνημονίου ,αλλά σίγουρα έρχεται ως επέκταση της πολιτιστικής κορύφωσης της πόλης υπό τον ήχο των κρουστών και την διεύθυνση του Ν. Τουλιάτου.!