9 Δεκ 2012

Ένας μικρός απολογισμός - συλλογισμός και μια ....ελπίδα!!!! Της Ευγενίας Αγγελοπούλου


Περιμένοντας τα Χριστούγεννα και ανυπομονώντας να φύγει το 2012 για να υποδεχθούμε τον καινούριο χρόνο, σίγουρα υπάρχουν κάποιες σκέψεις που μας προβληματίζουν..! Έτσι κι εμένα… με τριγυρίζουν διάφορες σκέψεις και ερωτηματικά.
Είμαστε στο τέλος του 2012, Δεκέμβριος και επειδή...

 
 πάντα αναρωτιόμαστε και μας έρχονται διάφορα γεγονότα ή σκέψεις για τον απελθόντα χρόνο που φεύγει, βρήκα την ευκαιρία να θυμηθώ μερικά. Ειδικά πράγματα που μας προβληματίζουν, μας ταλαιπωρούν, μας εξαγριώνουν και συνεχίζονται…! 
Κι όχι μόνο αυτό, αλλά θα πρέπει να είμαστε ,συνεχώς και στον χρόνο που έρχεται, έτοιμοι να τα υποστούμε και να προχωράμε μπροστά.
Αρκετό καιρό τώρα, η χώρα μας κι εμείς ζούμε μια κατάσταση, η οποία το κύριο πρόβλημα είναι η οικονομική κρίση κι ότι άλλο συνεπάγεται αυτή. Όμως επειδή τα προβλήματα δεν εμφανίζονται από το πουθενά, είναι αδήριτη ανάγκη να τονίσω πως όλοι μας έχουμε ευθύνες και για αυτό πρέπει να αναλαμβάνουμε. Φυσικά χωρίς να θέλω να φανώ ¨κακιά¨ , οι κύριες ευθύνες ειδικά για την κατάσταση μας την έχουν οι πολιτικοί αυτού του τόπου. Αυτό διότι η πραγματικότητα που ζούμε είναι σκληρή, επώδυνη και τα όρια όλων μας ίσως να στενεύουν σιγά -σιγά. Δυστυχώς, λυπάμαι που το λέω αλλά οι πράξεις τους δεν δείχνουν ότι σώζουμε αυτόν τον τόπο.. Δεν σώζεται τίποτα όταν υπάρχουν συνεχώς δυσλειτουργίες που αντί να ξεπέρνιονται όλο και πληθαίνουν.!
Τι θα γίνει άραγε;;;; Που οδεύουμε και με τι προοπτικές;; Σε λίγες μέρες, γιορτινές μέρες και χαρούμενες μέσα στο χρόνο, δυστυχώς δεν θα είναι το ίδιο για όλους…! Σε όλα υπάρχει αβεβαιότητα και δυσκολία.
Ξεκινώντας: περιμένουμε την δόση από τους δανειστές μας κι ακόμα τίποτα! Υπόσχεση μόνο!!! Ακούμε κάθε τόσο ότι θα υπάρξουν κι άλλα μέτρα, ενώ πριν λίγο καιρό διαβεβαίωναν πως δεν θα επέβαλλαν άλλα μέτρα. Δόση ακούμε και δόση δεν βλέπουμε… Ακούμε από αρκετούς ότι τελικά η συνταγή για την έξοδο της χώρας μας από την κρίση δεν είναι σωστή. Μήπως τελικά είμαστε ήδη σε χρεοκοπία αλλά κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλο μας;;; Χάος!!!!!!
- Η ανεργία καλπάζει.
- Οι άνεργοι αυξάνονται συνεχώς!
- Άνθρωποι νέοι και οικογενειάρχες χάνουν τις δουλειές τους.
- Εργαζόμενοι απολύονται.
- Λουκέτα σε μαγαζιά και σε επιχειρήσεις συνεπώς ανάπτυξη μηδέν!!!
- Νέοι μορφωμένοι και έτοιμοι να προσφέρουν δεν μπορούν.. Η ίδια η χώρα και οι κυβερνώντες σβήνουν τα όνειρα τους και κατά κάποιο τρόπο υποθηκεύουν το μέλλον.
- Εγκληματικότητα στα ύψη
- Άστεγοι, άνθρωποι στα όρια φτώχειας και παιδάκια να λιποθυμούν λόγω πείνας… αυτοκτονίες λόγω απελπισίας και αδυναμίας αντιμετώπισης όλης αυτής της κατάστασης..! Έλεος!!!!!!!
- Ακρίβεια σε όλα.
- ΔΙΑΦΘΟΡΑ!!!! Είμαστε από τις πρωταθλήτριες χώρες σε αυτό.!! Κι όλα αυτά στην Ελλάδα… ποιος το περίμενε!!!;;;
Φυσικά κανείς απολύτως δεν τιμωρείται ΠΟΤΕ και για ΤΙΠΟΤΑ!!
- Αναξιοκρατία και έλλειψη απονομής δικαιοσύνης τις περισσότερες φορές. Εκτός αυτών κάτι πολύ σημαντικό, είναι ότι πολλοί άνθρωποι δεν μπορούν καν να επιβιώσουν… Όσο για Δημοκρατία δεν νομίζω ότι υπάρχει σε όλα και για όλους πλέον..!
Αρχές , αξίες και ιδανικά δεν νομίζω ότι πλέον υπάρχουν με την αξία που πρέπει και δεν πρεσβεύουνε στο βαθμό που αρμόζει σε μια κοινωνία. Μάλλον κάποιες φορές… απεμπολούνται!! Να προσθέσω και κάτι άλλο. Βρισκόμαστε καθοδόν για το 2013 και αν, είναι δυνατόν…;;;; Ένας δρόμος ( ο εθνικός δρόμος) έχει καταντήσει σίριαλ. Υποσχέσεις, αναμονή και τελικά ΤΙΠΟΤΑ ΤΙΠΟΤΑ ΤΙΠΟΤΑ!!! Γιατί;;;;;;
Τίποτα δεν ολοκληρώνεται σε αυτό τον τόπο..!!! Είναι κρίμα και δυστυχώς για να αλλάξουν χρειάζεται πολύ δουλειά και από ανθρώπους που θέλουν πραγματικά και με όλη τους την δύναμη, την Ελλάδα μας περήφανη και όπως της αρμόζει και όχι σε τέτοια χάλια!! Χρειάζεται να προσπαθήσουμε γιατί το αξίζουμε και το αξίζει η χώρα μας.!
Ίσως όλα αυτά να αφήσουν στον καθένα πικρή γεύση, αλλά είναι αλήθειες νομίζω! Έτσι λοιπόν, για μια μικρή έστω ισορροπία, θα ευχηθώ το 2013 να είναι πολύ καλύτερο για όλους και μια πνοή αισιοδοξίας και θάρρους να συνεχίσουμε. Μπορούμε και θα τα καταφέρουμε γιατί πρέπει και θέλουμε!
Άλλωστε ας μην ξεχνάμε ότι κανείς δεν δικαιούται να παίζει με την ζωή μας, την υπομονή μας και το μέλλον μας !!! Ας σταθούμε όσο και όπως μπορούμε στο ύψος των περιστάσεων. Γελά καλύτερα όποιος γελάει τελευταίος και εμείς οι Έλληνες, πάντα στο τέλος έχουμε το χαμόγελο στα χείλη μας. Δεν θα αργήσει να επιστρέψει το χαμόγελο μας γιατί είμαστε δυνατοί και παλικάρια!!! Αρκεί να το πιστέψουμε, να το θέλουμε και θα γίνει!!!