9 Δεκ 2012

Τατούλης για Φράγμα Ασωπού : Εαν ο ανάδοχος δεν ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις του μέχρι τις 15 Δεκεμβρίου θα κηρυχθεί έκπτωτος


Κατά την επίσκεψη του υπουργού Ανάπτυξης στην Περιφέρια Πελοποννήσου εκτός των άλλων ο Περιφερειάρχης Πέτρος Τατούλης ζήτησε απο τον υπουργό την επίσπευση των διαδικασιών για την ολοκλήρωση των υποδομών.
ΟΠεριφερειάρχης αναφέρθηκε αρχικά στο φράγμα του Ασωπού, όπου ο ανάδοχος, μετά την ασυνεπή...

 
 στάση που έχει δείξει, έχει λάβει διορία μέχρι τις 15 Δεκεμβρίου να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις του, διαφορετικά θα κηρυχθεί έκπτωτος. 
 Σχετικά με τα οφειλόμενα στους εργαζομένους, μετά τις ενέργειες της Περιφέρειας και αν δεν ανταποκριθεί ο εργολάβος στην ανωτέρω προθεσμία, αυτά θα καταβληθούν απευθείας από το λογαριασμό πληρωμής του έργου και όχι από τον ίδιο. 




Για το φράγμα του Ανάβαλου ο Περιφερειάρχης τόνισε ότι υπάρχουν σημαντικά προβλήματα, καθώς μελετητικά υπήρξαν σημαντικές αστοχίες και παραλείψεις, όπως η ανυπαρξία μελέτης δικτύων διανομής του νερού, για τα οποία καταβάλλεται επίπονη προσπάθεια να επιλυθούν και το έργο που θα ολοκληρωθεί να είναι λειτουργικό και αποδοτικό προς τους πολίτες. 


Προ των ευθυνών του έθεσε το ελεγκτικό συνέδριο ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου, αναφορικά με τη συμπληρωματική σύμβαση για την  κατασκευή του Φιλιατρινού φράγματος, ενώ για το φράγμα του ταμιευτήρα στην Τάκα έχουν ξεπεραστεί τα ζητήματα με την αρχαιολογία και μένει η υλοποίηση των δικτύων προκειμένου να ολοκληρωθεί. 

Για το φράγμα της Κελεφίνας είναι έτοιμη η μελέτη, ενώ για το Μηναγιώτικο φράγμα η διαδικασία βρίσκεται στο στάδιο επιλογής αναδόχου της μελετητικής προσέγγισής του.
Ο Υπουργός κ. Τσαυτάρης, από την πλευρά του, εξέφρασε την ικανοποίησή του για το σχεδιασμό της Περιφέρειας Πελοποννήσου πάνω στα ζητήματα της αγροτικής και κτηνοτροφικής οικονομίας και δήλωσε ότι «στα ζητήματα αυτά θα σας βοηθήσουμε όσο καλύτερα μπορούμε, αλλά θέλουμε και τη δική σας υποστήριξη στο έργο μας». Χαρακτήρισε την Περιφέρεια Πελοποννήσου πρωτοπόρα όσον αφορά τις επιχειρηματικές συμπράξεις, με ειδίκευση στην καινοτομία, και ανακοίνωσε την απόφαση του Υπουργείου για τη δημιουργία συγκεκριμένου αριθμού δημοπρατηρίων στην επικράτεια, ένα εκ των οποίων είναι αυτό της Περιφέρειας Πελοποννήσου και το οποίο ως έργο είναι ώριμο, ενώ έχει προσδιοριστεί και η χωροθέτηση του.