9 Νοε 2012

Πνευματικός: Mall μπορεί να γίνει, όσο δεν υπάρχει ΓΠΣ


Aπάντηση σε όσα δήλωσε προσφάτως ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Βασίλης Νανόπουλος για το θέμα του εμπορικού κέντρου (mall) στην περιοχή της Σωληνουργίας, έδωσε εχθές ο δήμαρχος Αλέξανδρος Πνευματικός. 
Ο δήμαρχος ξεκαθάρισε πως το ΓΠΣ που ψηφίστηκε απο το Δημοτικό Συμβούλιο απαγορεύει την δημιουργία τέτοιων εγκαταστάσεων στον χώρο της παλιάς Σωληνουργίας....
 
Αυτό όμως για να ισχύσει θα πρέπει να δημοσιευθεί στο ΦΕΚ. 

Επομένως αυτό είναι ευθύνη της κυβέρνησης, μέσα απο την αποκεντρωμένη διοίκηση και απο το ΣΥΠΕΘΑ που ακόμα δεν έχει σχηματιστεί γιατί οι δικαστικοί αρνούνται να το συγκαλέσουν. 

Αυτή η επένδυση λοιπόν μπορεί να γίνει, όσο καιρό δεν υπάρχει το ΓΠΣ, αφού "άνοιξε την πόρτα" το Περιφερειακό Συμβούλιο. 

Οταν εφαρμοστεί το ΓΠΣ, υπάρχει η δυνατότητα να δεχθούμε πολλές επενδύσεις, αφού ο δήμος μπορεί σε δεκάδες στρέμματα έκτασης του να γίνουν πολλά mall (!!!!).Eίναι στις προδιαγραφές εκπόνησης του ΓΠΣ

Ο δήμαρχος με μια σειρά παραδειγμάτων απο το παρελθόν θέλησε να αποδείξει πως η είσοδος μεγάλων αλυσίδων τελικά δεν επηρέασαν το εμπορικό κέντρο της πόλης και κάλεσε τα στελέχη της ΝΔ, τον κύριο Νανόπουλο δηλαδή, να κάνει κάτι ουσιαστικό, να πιέσει να προχωρήσει το ΦΕΚ με το ΓΠΣ .( καθότι φιλοκυβερνητικός)

Επομένως, εαν καταλάβαμε καλά το mall είναι ελεύθερο να γίνει και δικαίωμά του όσο δεν υπάρχει ΓΠΣ και για όσο δεν δημοσιεύεται το ΦΕΚ. Κι αυτό γιατί "άνοιξε την πόρτα" η Περιφέρεια, όπως είπε ο δήμαρχος. 
Ο δήμος το γνώριζε αυτό; Δεν κάλεσε ο πρόεδρος του ΠΕΣΥΠ τους ενδιαφερομένους φορείς;Δεν ενημέρωσε ο Τατούλης τον Πνευματικό; 
Εκεί είναι το ερώτημα, το οποίο δεν απαντήθηκε. Δεν ξέρω εαν τέθηκε βέβαια.