2 Νοε 2012

Φρένο στην εσωστρέφεια επιχειρεί ο ΣΥΡΙΖΑ

  
«Φωτιές» άναψε στην Κουμουνδούρου η χθεσινή δήλωση Λαφαζάνη, ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι έτοιμος να κυβερνήσει. Κάποια στελέχη αντιμετώπισαν τις δηλώσεις με δεικτικό και αυστηρό τρόπο, ενώ άλλα έσπευσαν... πυροσβεστικά, καθώς φαίνεται, ότι κοινή πεποίθηση εντός του κόμματος αποτελεί η εκτίμηση, ότι αυτή η περίοδος δεν χωρά εσωστρέφεια... 

    
«Είμαστε έτοιμοι να αποκρούσουμε την καταστροφή. Είμαστε έτοιμοι να αναλάβουμε την ευθύνη, να ανασυγκροτήσουμε τη χώρα» ξεκαθάρισε σε δηλώσεις του από το Ηράκλειο Κρήτης, o πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, χωρίς πάντως να αναφερθεί συγκεκριμένα στο ζήτημα που προέκυψε από τις δηλώσεις Λαφαζάνη. «Πιστεύουμε ότι η άμμος στην κλεψύδρα της κυβέρνησης τελειώνει. Βρίσκονται μπροστά σε κρίσιμες αποφάσεις: Ή θα αλλάξουν στρατηγική ή θα βρεθούν στην κρίση του λαού» τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας.

«Εγώ δεν κοροϊδεύω τον κόσμο. Δεν είμαστε έτοιμοι να κυβερνήσουμε»
ήταν η δήλωση Λαφαζάνη που έφερε την αναστάτωση. 


Την ίδια ώρα, μάλιστα άλλο στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ, ο Δημήτρης Στρατούλης τόνιζε, ότι «θέλουμε και ξέρουμε και μπορούμε να κυβερνήσουμε»

Μετά τις έντονες αντιδράσεις και το θόρυβο που υπήρξε, ο Παναγιώτης Λαφαζάνης έκανε λόγο για αποσπασματική αναπαραγωγή των λεγόμενών του, που διαστρέβλωσαν το πνεύμα της δήλωσής του. «Είναι σαφές ότι ο ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να κυβερνήσει και μπορεί να κυβερνήσει θετικά για τη χώρα και να ανοίξει καινούργιους ορίζοντες» σημείωσε.
 

Η φωτιά πάντως είχε ήδη μπει

Ο Δημήτρης Παπαδημούλης σε μήνυμά του στο twitter, έδειξε τη δυσαρέσκεια του. «Οι καιροί απαιτούν από τον ΣΥΡΙΖΑ πρωτοβουλίες, συλλογικότητα, αυτοπεποίθηση, σοβαρότητα και ευθύνη. Προσοχή στα αυτογκόλ και τις πεπονόφλουδες» ανέφερε χαρακτηριστικά. 

Επιπλέον, ο οικονομολόγος του ΣΥΡΙΖΑ, Γ. Σταθάκης, φέρεται να δήλωνε σε συνομιλητές του, ότι «όλα αυτά, ότι δεν είμαστε έτοιμοι να κυβερνήσουμε, είναι... μπούρδες».

Από την πλευρά του ο Αλέξης Μητρόπουλος δήλωσε ξεκάθαρα, ότι η άποψη Λαφαζάνη δεν απηχεί την άποψη Τσίπρα και σημείωσε «έχουμε πρόγραμμα και άξια στελέχη. Είμαστε έτοιμοι». 

Η δε Ρένα Δούρου υποστήριξε: «όλοι εμείς που αγωνιζόμαστε στις τάξεις του ΣΥΡΙΖΑ- ΕΚΜ για να ανατρέψουμε τους κυβερνητικούς σχεδιασμούς, δηλώνουμε παρόντες, με συναίσθηση των δυσκολιών. Δεν είναι τώρα η ώρα των αμφιταλαντεύσεων. Αλλά της Μεγάλης Ευθύνης».

Σε ρόλο πυροσβέστη, ο Νίκος Βούτσης, απαντώντας σε ερώτηση για τις δηλώσεις Λαφαζάνη υποστήριξε, ότι «ο Παναγιώτης είναι τελειομανής» και «θα ήθελε, ενδεχομένως, να είμαστε έτοιμοι και μέχρι τελευταίας κεραίας». Υπογράμμισε, πάντως, ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν φοβάται τις κυβερνητικές ευθύνες. «Πρόκειται για μια ιστορική ευθύνη και είναι φανερό, ότι όλες οι λαϊκές και κοινωνικές δυνάμεις, θα βρίσκονται σε εγρήγορση και θα βοηθήσουν αυτή την προσπάθεια, όσες δυσκολίες και αν έχει» πρόσθεσε.

Στη Κουμουνδούρου πάντως παρά τον εκνευρισμό υπάρχει η διάθεση το θέμα να θεωρηθεί λήξαν, καθώς η εσωστρέφεια αυτή την κρίσιμη περίοδο δεν είναι επιθυμητή. Σε αυτή την κατεύθυνση ο εκπρόσωπος Τύπου, Πάνος Σκουρλέτης δήλωσε, ότι «ο Παναγιώτης Λαφαζάνης έδωσε τις δικές του εξηγήσεις». Επέκρινε, επιπλέον, την αντιμετώπιση που είχε η δήλωση του κ. Λαφαζάνη από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο.

Ο Σίμος Κεδίκογλου είχε μιλήσει για μαύρη κωμωδία της δραχμής σε σκηνοθεσία Τσίπρα. «Προσπαθούν με κάθε μέσο και τρόπο να αλλάξουνε, να δώσουνε άλλες ερμηνείες στις θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ. Ειλικρινά, δεν αισθάνομαι την ανάγκη να σας πω, ότι απειλούμαστε πια από τέτοιου είδους πολιτικές αντιπαραθέσεις. Εγώ τις βρίσκω ελαφρές και αστείες, στερούνται σοβαρότητας» ήταν το σχόλιο του Πάνου Σκουρλέτη.

Ξεκαθάρισε πάντως, ότι ο ΣΥΡΙΖΑ «δεν έχει το δικαίωμα να μην ανταποκριθεί στις ιστορικές προκλήσεις. Τα ραντεβού με την ιστορία δεν προγραμματίζονται, όπως εκείνα με τους γιατρούς. Ο ΣΥΡΙΖΑ κάθε μέρα που περνάει είναι πιο έτοιμος για να αναλάβει τις ευθύνες του απέναντι στην ιστορία, στους εργαζόμενους, απέναντι αν θέλετε στις προκλήσεις της εποχής μας».


ΠΗΓΗ: tvxs.gr