2 Νοε 2012

Μπάσκετ - Ευρωλίγκα: Φενέρμπαχτσε - Παναθηναϊκός 73-64


Ο Παναθηναϊκός είχε εξ αρχής πολύ δύσκολο έργο κόντρα στην Φενέρμπαχτσε και αυτό αποδείχτηκε και στο παρκέ του «Fenerbahce Ulker Sports Arena», όπου οι Τούρκοι επιβλήθηκαν 73-64, αλλά στην πραγματικότητα η νίκη τους ήρθε πολύ πιο εύκολα, καθώς οι «πράσινοι» βρέθηκαν να χάνουν από την «παρέα» του Μπατίστ και του Σάτο ακόμα και με 20 (55-35) πόντους...


Ετσι, το «τριφύλλι» γνώρισε την δεύτερη ήττα του στον Α' Όμιλο της Ευρωλίγκα, ενώ η τουρκική ομάδα σε απολογισμό τεσσάρων αγώνων μετρούν τρεις νίκες και παραμένουν στην κορυφή.

Ο Παναθηναϊκός στο πρώτο δεκάλεπτο πάλεψε ενάντια στους γηπεδούχους, με τον αρχηγό του Δημήτρη Διαμαντίδη να σημειώνει επτά πόντους, αγωνιζόμενος με ένεση αφού ένιωθε ενοχλήσεις στους προσαγωγούς.

Στο δεύτερο δεκάλεπτο οι «πράσινοι» αντιστάθηκαν για λίγα λεπτά, αφού οι Τούρκοι με συνεχόμενα τρίποντα των Κάραμαν και Μπογκντάνοβιτς και με τον Παναθηναϊκό να υποπίπτει σε 12 λάθη, η διαφορά πήγε στους 13 πόντους, με τις δύο ομάδες να πηγαίνουν στα αποδυτήρια με το σκορ να είναι 42-29.

Στην επανάληψη του αγώνα οι «πράσινοι» δεν ανέβασαν την απόδοση τους και οι γηπεδούχοι, σκοράροντας αυτή την φορά μέσα από την ρακέτα με τους Μπατίστ και Άντερσεν, διατήρησαν την διαφορά ασφαλείας σε διψήφια νούμερα, που έφτασαν μέχρι και τους 19 πόντους. 

Στο τελευταίο δεκάλεπτο ο Παναθηναϊκός προσπάθησε να κάνει την ανατροπή κρατώντας την «Φενέρ» χωρίς καλάθι για 3.30'', αλλά χωρίς να καταφέρει να μειώσει.

Το άσχημο για τον Αργύρη Πεδουλάκη ήταν, πως ο Λάσμε, που ήταν πολύ καλός στα αμυντικά του καθήκοντα μαζεύοντας παράλληλα και αρκετά ριμπάουντ (4 επιθετικά και 4 αμυντικά), αποβλήθηκε με πέντε φάουλ στο ξεκίνημα του τελευταίου δεκάλεπτου. Οι «πράσινοι» πάλεψαν μέχρι το τέλος και με ένα σερί 6-0 έριξαν την διαφορά στους 10 πόντους δύο λεπτά πριν το τέλος του αγώνα αλλά χωρίς να καταφέρουν να ολοκληρώσουν την ανατροπή.

Εν κατακλείδι, ο Παναθηναϊκός ηττήθηκε από την κακή περιφερειακή του άμυνα στο τέλος του β΄ δεκαλέπτου όπου οι Τούρκοι σημείωσαν 5 τρίποντα και από τα πολλά λάθη που υπέπεσε (23 συνολικά). Καλύτερος παίκτης από πλευράς των πρασίνων ήταν ο Ματσιούλης που σημείωσε 14 πόντους με άξιο συμπαραστάτη τον τραυματία Διαμαντίδη που πέτυχε 12 πόντους. Από πλευράς Φενέρ ξεχώρισαν οι Μπογκντάνοβιτς και Κάραμαν, που πέτυχαν καθοριστικά τρίποντα στο δεύτερο δεκάλεπτο.

Τα δεκάλεπτα: 19-17, 42-29, 58-41, 73-64.

Φενέρμπαχτσε (Σιμόνε Πιανιτζάνι):
ΜακΚάλεμπ 13 (1), Ονάν 4, Σάτο 7, Μπρέμερ 8 (2), Άντερσεν 2, Σαβάς 3, Μπατίστ 6, Καραμάν 12 (2), Μπογκντάνοβιτς 13 (4), Πρέλτζιτς 5.

Παναθηναϊκός (Αργύργης Πεδουλάκης):
Μπράμος, Πάνκο 9, Ματσιούλις 14 (1), Άρμστρονγκ 2, Ούκιτς 11 (3), Λάσμε 7, Τσαρτσαρής 2, Διαμαντίδης 12 (2), Κίτσεν, Ξανθόπουλος, Γιαννόπουλος, Σχορτσανίτης 7.