3 Νοε 2012

Δύο γραμμές ταλανίζουν τον ΣΥΡΙΖΑ


 Η «φωτιά» που άναψε ο Παναγιώτης Λαφαζάνης μπορεί να «σιγοκαίει» προς το παρόν, ωστόσο τα ερωτηματικά παραμένουν αναπάντητα, καθώς δεν ήταν η πρώτη φορά που ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του κόμματος τραβάει σε διαφορετική ρότα........



Η φράση του κ. Λαφαζάνη «δεν είμαστε έτοιμοι να κυβερνήσουμε» προκάλεσε ποικίλα σχόλια στα κεντρικά γραφεία του ΣΥΝ, καθώς δεν περίμεναν την ίδια μέρα που κλονιζόταν η κυβέρνηση -εν όψει της ψήφισης των μέτρων- ένα κορυφαίο στέλεχος να αποδομεί, εκ των έσω, την επιχειρηματολογία του ΣΥΡΙΖΑ.

Για τους παροικούντες την Ιερουσαλήμ οι απαντήσεις για τη στάση του Παναγιώτη Λαφαζάνη θα απαντηθούν εν όψει της μετάβασης του ΣΥΡΙΖΑ σε ενιαίο κόμμα, καθώς είναι πλέον ορατές οι δύο «γραμμές» στο εσωτερικό της παράταξης. Αυτό έχει διαπιστωθεί και με τα επίσημα κείμενα του Αριστερού Ρεύματος που ηγείται ο κ. Λαφαζάνης, όσο και από τις δηλώσεις και συνεντεύξεις του.

Σημειώνεται ότι μετεκλογικά, τουλάχιστον δύο φορές, ο κ. Λαφαζάνης προκάλεσε απανωτά «σοκ» στην Κουμουνδούρου. Την πρώτη φορά, όταν ενάμιση μήνα μετά τις εκλογές δήλωσε ότι «η χρεοκοπία δεν είναι κατ' ανάγκη καταστροφική... δεν πρέπει να την εμφανίζουμε ως μπαμπούλα» αλλά και πρόσφατα, καθώς εκτίμησε ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ δεν χρειάζεται κάποια αναγνώριση από τους μανδαρίνους και τους γραφειοκράτες των Βρυξελλών».


Η ηγεσία -και προσωπικά ο Αλέξης Τσίπρας-, σύμφωνα με πληροφορίες, αναζητεί τρόπους να εκλείψουν οι παραφωνίες. Πολιτικοί παρατηρητές σημειώνουν ότι οι διαφοροποιήσεις αυτές εν μέρει «φωτογραφίζουν» και τα «αγκάθια» προς την πορεία μετάβασης του ΣΥΡΙΖΑ σε ενιαία παράταξη. Ολα δείχνουν πως το πολιτικό πρόβλημα του ΣΥΡΙΖΑ, μετά και το εκλογικό αποτέλεσμα των εκλογών που τον έφερε στη θέση της αξιωματικής αντιπολίτευσης, δεν μπορεί να λυθεί μέσα από μία αντιπαράθεση συσχετισμών ανάμεσα σε συνιστώσες και τάσεις...