12 Νοε 2012

Σάλτο μορτάλε! Της Τζένης Σουκαρά


Τι κόπωση είναι αυτή; 
Τι ξενύχτι συνεχόμενο ; 
Τί πόρωση, να βλέπω βουλή κάθε βράδυ; 
Τι ψυχασθένεια, να τρέχω να προλάβω και τα dessous; 
Ξέρεις, τώρα, εκπαιδευμένε αναγνώστη μου! 
Τις λέξεις που κρύβονται αυθορμήτως και επιμελώς,  τους υπαινιγμούς, τις υπόννοιες , τις κορώνες ,τις ίντριγκες .... 

Τις φωνασκίες, τα χειροκροτήματα  και τα φάσκελα! 
Όλα τα έχει  η κερκίδα κατ' οίκον!...



Αντιλαμβάνεσαι τώρα!

167 βουλευτές είπαν το ΝΑΙ και χθες επι του προυπολογισμού! Άλλοι περιχαρείς και με περισσή λεβεντιά το βροντοφώναξαν  (βλέπε Άδωνη - Σπύρο) και Βορίδη ( τον επόμενο επικεφαλή;),άλλοι σφιγμένοι, μαγκωμένοι,το ψέλισαν κι εκείνοι το ΝΑΙ μέσα απο τα δόντια, ενώ  οι "νέοι" easy riders  (βλέπε Σκανδαλίδης) ψήφισαν ΝΑΙ διαβαίνοντας μονάχοι τον δρόμο τους, που τους οδηγεί στα ίδια λημέρια!Τζάμπα κόπος!

Αποκεφαλισμός του Θεόδωρου Σολδάτου της ΝΔ που ετόλμησε,  μπας και πάρει λίγο μπόι κι οξυγόνο (λέμε τώρα), ψηφίζοντας ο δυστυχής ΠΑΡΩΝ στα υπουργεία Ανάπτυξης και Εργασίας (στα κονδύλια) και στα υπόλοιπα ΝΑΙ σε όλα, ο επιρρεπής...
Δεν το έσωσε το κέφαλι του!
Ζητήθηκε "επί πίνακι η κεφαλή" και διεγράφη με συνοπτικάς διαδικασίας. 

ΝΑΙ στο θέμα της προεδρίας της Δημοκρατίας, να έχει ο Κάρολος να κινείται και ΟΧΙ στα άλλα υπουργεία ψήφισε ο Βουδούρης κι άμα σου εξηγήσει αναγνώστη μου τον συλλογισμό του και σε πείσει, εμένα φτύσε με σαν γραμματόσημο!

ΠΑΡΩΝ ο Μίμης ο ανεξάρτητος, ο άνθρωπος - γέφυρα, η κολώνα της αριστεράς, ο σύγχρονος φιλόσοφος της πολιτικής. Τρέκλιζε προς την μεριά του ΟΧΙ, αλλά η γέφυρα προφανώς και το σπαγκάτο δεν του εβγαιναν (πού να προλάβει την προθέρμανση;). Κι απο την ακαμψία, επανήλθαμε στην ευλυγισία την γνωστή!

Το ίδιο και ο Κουτσούκος και η Άτζελα του Τόλη, που σήκωσε τον δείκτη και μάλωνε τον Ευάγγελο, που της κατέστρεψε το όραμα της τρικομματικής κυβέρνησης. Αχ! Ευάγγελε το έζησες κι αυτό!

Από όλα έχει ο μπάξες στις ημέρες του απόλυτου χάους. 
Στις ημέρες που διακυβεύονται τα πάντα στην ζωή, στην ύπαρξη και στην φυσιογνωμία ενός έθνους, ζούμε  την ώρα της αρλούμπας και των εξόφθαλμων  τακτικισμών, που δεν έχουν τέλος . 
Αίσχος!

ΝΑΙ σε όλα, εκτός απο τα έξοδα του υπουργείου Οικονομικών, ψηφισε ο Γ. Κασαπίδης δείχνοντας πως έχει διαβάσει τον προυπολογισμό και δεν τον εγκρίνει ακριβώς εκεί, επιδιώκοντας να εκδικηθεί τον "φυτευτό" Στουρνάρα.
 ΟΧΙ ο Κασσής και Παραστατίδης

ΑΠΩΝ ο Γιάννης Πανούσης, που ήταν ΠΑΡΩΝ στο μεσοπρόθεσμο ..Την ασπιρίνη θέλει τώρα ο Κουβέλης κι εγω μια ανάλυση για να καταλάβω, αγαπημένε κύριε καθηγητά! Είναι αυτό που υποπτεύομαι; 
Προσπαθήσατε να συγκρατήσετε την λογική σας και να την συνδέσετε με τις πράξεις σας;
ΠΑΡΩΝ σημαίνει "ολίγον όχι" (μην παίρνουμε και θάρρος). 
ΑΠΩΝ σημαίνει άρνηση, απαξίωση ή παίρνω των ομματιών μου, γυναίκα άπιστη, φεύγω απο το σπίτι -  τρελλοκομείο; Και γιατί ΑΠΩΝ κι όχι ΠΑΡΩΝ; 

Στην Βουλή των 300 είχαμε θέματα και αναθέματα! 
Πάρε να έχεις πατριώτη να συζητάς, για ένα μήνα, να μην απασχολείς και να μην τρέχεις σε πορείες αλλόφρων. 

Και μπορεί να μην έχουμε πάρει την δόση ακόμα και το μάτι να μπλαβίζει, αλλά ο Αντώνης ο πρωθυπουργός υποσχέθηκε και κάτι παραπάνω απο μια δόση κι αυτό εμένα την εξαρτημένη Ελληνίδα με καθησυχάζει, με κάνει να αισιοδοξώ, ότι δεν θα οδεύσω προς ΙΘΑΚΗ χειμωνιάτικα. Απο άνοιξη βλέπουμε ...

Είναι πάντως μην τον πεισμώσεις, αναγνώστη μου! 
Γιατί ο Αντώνης με το απίστευτο "εγώ", που όταν ηχεί στα αυτιά των προβάτων του γνωστού μαντριού, εκείνα συγκλονίζονται και χειροκροτούν ακατάπαυστα, είπε εχθες πως δουλεύει για τους αγέννητους Έλληνες, τα παιδιά της χώρας και τους ανέργους της.

Μην τον προκαλείς Αλέξη γιατί ξεδιπλώνει όλο το σχέδιο, με πιάνει σύνδρομο πανικού και θα ξαναρχίσω τα ανθοιάματα!

Απολύονται 27.000 άνθρωποι με το νέο μνημόνιο κι εκείνος δουλεύει για τους ανέργους! Υποθηκεύεται το μέλλον της χώρας κι εκείνος δουλεύει για τους αγέννητους! Κατεβάζει το βιοτικό επίπεδο στα όρια της εξαθλίωσης και μας δηλώνει, ότι δουλεύει για τα παιδιά της χώρας!

Πόση ανοχή μπορεί να χωρέσει αυτή η δήλωση πατριώτη; 

Κι αν επιμείνεις Αλέξη, που δεν θα γίνεις ποτέ συνισταμένη, αφού σε καταράστηκε ο πρωθυπουργός, θα το προχωρήσει το "αστείο" σε "φάρσα"! 

Θα πάρει τους δρόμους, εκείνος κι όχι άλλος, να βρει επενδύσεις!!!  
Τρέμω τα ρεπορτάζ που θα γραφτούν και τα βίντεο που θα μονταριστούν, πατριώτη!
Ήδη ακούω τα "κλικ" απο τις βαλίτσες που κλειδώνουν!
Και τις ιαχές των ιθαγενών να του εύχονται καλό ταξίδι και καλό γυρισμό!

Εν τω μεταξύ, η δόση δεν έρχεται! Μην γελιέσαι! Μέχρι να τα βρει η Λαγκάρντ με την Μέρκελ είναι μακρύς ο δρόμος! Κι εμείς απο τις 14 Νοέμβρίου θα χρεοκοπούμε ανά τριήμερο ακαταπαύστως!

Μέχρι το τέλους του έτους που θα απολύεται κόσμος ...Εντάξει! Θα τον μετακινούν προσωρινώς!

Ενώ ο Αλέξης τάζει πως θα πάρει με ένα άρθρο το μνημόνιο πίσω! Άρχισαν ήδη τα τάματα στην Γοργοεπήκοο! 


Κι ενώ η δόση βρίσκεται στον αέρα, η χώρα επίσης κι ο λαός εξαυλώνεται, στην Βουλή θλίβεσαι και συνθλίβεσαι με αυτά που ακούς και βλέπεις.

 
Πάρτε επιτέλους τον Άδωνη - Σπύρο στα μετόπισθεν, γιατί με ξυπνάει απο τον λήθαργο κι αγριέυω! Δεν σας συμφέρει! 

Απο τα Rolex και τα Bulgari, πήγαμε στα λιντσαρίσματα, στις εκτελέσεις , στα ειδικά δικαστήρια, στην ομαδική πτώση του FACEBOOK, στα κασσετοφωνάκια του Χαικάλη!
Όλοι φλυαρούν εκκωφαντικά!
Ο Κουτσούμπας δηλώνει, πως εαν πάθει κάτι θα θεωρήσει ποινικά υπεύθυνο τον Παναγούλη, η Πιπιλή την πρόεδρο του Επικουρικού Ταμείου ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης δημοσιογράφων και τα twitter να τιτιβίζουν "σαν κοράκια"!

Τσίρκο η πολιτική ζωή...και μάλιστα επικίνδυνο. Συνέπεια της σύγχρονης Ελληνικής τραγωδίας.

Και σαν μην έφταναν όλα τούτα, έπρεπε να το ζήσω κι αυτό η απελπισμένη Ελληνίδα!
Τον αναπληρωτή υπουργό δικαιοσύνης να ζητά να καταργηθεί το άρθρο 60 του συντάγματος, που αφορά την κατά συνείδηση ψήφο των βουλευτών!
Ο κύριος αυτός επικαλούμενος τις διαγραφές βουλευτών, επειδή δεν τήρησαν την κομματική γραμμή, έθεσε θέμα "πόσο είναι αυτό το απεριόριστο δικαίωμα των βουλευτών να ψηφίζουν κατά συνείδηση;"

Απλώς απεριόριστο κύριε! Να το αλλάξουμε μήπως θέλετε κι αυτό; 

Σημείο επικίνδυνο των καιρών..και των κυβερνώντων!

Και σήμερα δεν θα σου πω πως έχει χαθεί η μπάλα πατριώτη!
Θα σου πω ετοιμάσου! Λιγοστεύει το οξυγόνο σου και το δικό μου!
Ως εδώ!