19 Σεπ 2012

Άλλαξαν την διαδρομή του φυσικού αερίου στα Εξαμίλια, αδιαφορώντας για τις αποφάσεις, μόνο και μόνο για να εξυπηρετήσουν συγκεκριμένους ψηφοφόρους!


Πριν απο ένα χρόνο οι συσκέψεις διαδέχονταν η μία την άλλη με θέμα την διαδρομή του φυσικού αερίου στην  Κορινθία. Η αλήθεια είναι ότι ο πρώτος σχεδιασμός είχε φέρει μεγάλες αντιδράσεις γιατί κυρίως παίρναγε το ο αγωγός  κοντά απο σχολεία και σπίτια....


Πέρυσι όλοι οι φορείς των περιοχών που είχαν τέτοια προβλήματα, μαζί με την ΔΕΣΦΑ και την παρέμβαση του τότε υπουργού Π. Μπεγλίτη, είχαν βρει την διαδρομή εκείνη που κατά 90% εξυπηρετούσε το μεγάλο αναπτυξιακό έργο χωρίς ταυτόχρονα να πλήττονται οι τοπικές κοινωνίες. 
Στην συνέντευξη του στο Ηλέκτρα ο πρώην υπουργός είπε κάτι ενδιαφέρον! Ανέφερε πως  η διαδρομή αυτή άλλαξε με στόχο να εξυπηρετηθούν κάποια πρόσωπα, φιλικά προσκείμενα  σε βουλευτή της Κορινθίας, παραγράφοντας την άλλη, που ήταν ουσιαστικά "συμφωνία" με τις τοπικές κοινωνίες. 


Συγκεκριμένα ο κ Μπεγλίτης δήλωσε τα εξής:

«..Μαθαίνω ότι καθημερινά αναιρούν αποφάσεις που είχαμε λάβει, με δική μου συμβολή, για θέματα που αφορούσαν την ανάπτυξη της Κορινθίας.
Π.χ. Την χάραξη της διαδρομής για το φυσικό αέριο από την ΔΕΣΦΑ.
Στο όνομα της εξυπηρέτησης τριών ,τεσσάρων πολιτών των Εξαμιλίων, αναίρεσαν αυτή την διαδρομή που ήταν αποτέλεσμα διαλόγου με τις τοπικές κοινωνίες.
Διερωτώμαι : Έτσι θα προχωρήσει η Κορινθία; 


Ανησυχώ ,ντρέπομαι και θλίβομαι γι αυτές τις εξελίξεις οι οποίες είναι εξαιρετικά αρνητικές.»




Εμείς θα προσθέσουμε, πως αντί να ασχολούνται με τέτοια τερτίπια οι βουλευτές μας καλό είναι να  ασχοληθούν  καλύτερα με τα σοβαρά θέματα του νομού που κοντεύουν να μας πνίξουν;Κι ας αφήσουν τα ρουσφετάκια, κυρίως εκείνα που κάνουν κακό και στον τόπο.