7 Σεπ 2012

Τα 4Α της Κίνησης Πολιτών Κορίνθου


 Aπό την sfedona.gr

Το σύνθημα της Κίνησης Πολιτών Κορίνθου όπως εκφράστηκε στην χθεσινή συνέντευξη τύπου από τον νέο της αρχηγό Ηλία Χριστάκη αποτυπώνεται...
σε ”4 Α” :

Αισιοδοξία-Αποφασιστικότητα-Αφοσίωση-Αποτελεσματικότητα

Για όλα τα σοβαρά θέματα που απασχολούν τον Δήμο Κορινθίων αναφέρθηκαν στην χθεσινή τους συνέντευξη τύπου ο αρχηγός και οι δημοτικοί σύμβουλοι της Κίνησης Πολιτών Κορίνθου.

Στο πάνελ των ομιλητών βρισκόντουσαν ο επικεφαλής της Κίνησης Ηλίας Χριστάκης, οι σύμβουλοι Θωμάς Αθανασάκος και Αλέξανδρος Γουγάς καθώς και υπεύθυνος τύπου Βασίλης Μιχαλόπουλος .

Ο Ηλίας Χριστάκης έδωσε το στίγμα του νέου σχεδιασμού στην οργάνωση της Κίνησης και τον χαρακτήρισε μάλιστα με τέσσερις λέξεις που προαναφέραμε και αρχίζουν από άλφα.

Διαβεβαίωσε ότι θα υπάρξει μια σκληρή και ουσιαστική αντιπολίτευση στη σημερινή δημοτική αρχή του Αλέκου Πνευματικού και απάντησε θετικά σε ερώτημα δημοσιογράφου ότι στα πεπραγμένα του Δήμου υπάρχει και αδιαφάνεια και διαπλοκή.

Ο Ηλίας Χριστάκης αναφέρθηκε αναλυτικά στις θέσεις της Κίνησης για την κατάσταση που επικρατεί σήμερα στο στρατόπεδο επαναλαμβάνοντας την πάγια θέση τους ότι είναι κατά της ίδρυσης οποιουδήποτε στρατοπέδου κράτησης αιχμαλώτων μεταναστών σε όλη την Ελλάδα.

Για το στρατόπεδο του 6ου Συντάγματος ουσιαστικά συμφώνησε απόλυτα με την πρόταση που είχε κάνει ο Κορίνθιος πρώην Υπουργός ΥΠΕΘΑ Πανός Μπεγλίτης, να δοθεί δηλαδή το στρατόπεδο για τις ανάγκες της τοπικής κοινωνίας και για ανάπτυξη.

Πρόσθεσε όμως ότι ο υπεύθυνος διαχειριστής της νέας κατάστασης θα πρέπει να είναι ο Δήμος Κορινθίων . Φυσικά εξέφρασε την σύμφωνη γνώμη του για φιλοξενία στις εγκαταστάσεις του στρατοπέδου και υπηρεσιών της Π.Ε Κορινθίας και της Αστυνομίας και της Πυροσβεστικής με προσοχή όμως ώστε να μην γίνει η μετατόπιση του Κέντρου της Κορίνθου και ζημιωθούν δεκάδες επιχειρήσεις της πόλης!

ΗΛΙΑΣ ΧΡΙΣΤΑΚΗΣ: ΔΡΙΜΥ ΚΑΤΗΓΟΡΩ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ

Ο Ηλίας Χριστάκης απηύθυνε δριμύτατο κατηγορώ κατά της Κεντρικής Πολιτικής Εξουσίας η οποία όπως είπε σχεδιάζει την απαξίωση του νέου θεσμού του Καλλικράτη.

Και αυτό το κάνει με το να αυξάνει τις αρμοδιότητες της τοπικής αυτοδιοίκησης μειώνοντας ταυτόχρονα τους κρατικούς πόρους της!

ΘΩΜΑΣ ΑΘΑΝΑΣΑΚΟΣ: ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΗ ΑΜΕΛΕΙΑ ΤΟΥ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟΥ ΣΤΟ ΘΕΜΑ ΤΟΥ ΛΙΜΑΝΙΟΥ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ

Ο σύμβουλος Θωμάς Αθανασάκος αναφέρθηκε διεξοδικά στο θέμα του λιμανιού της Κορίνθου και τόνισε τον άμεσο κίνδυνο που υπάρχει για ιδιωτικοποίηση του λιμανιού χωρίς να είναι μάλιστα προκαθορισμένο τι είδους λιμάνι θα γίνει. Κατηγόρησε την σημερινή δημοτική αρχή για επικίνδυνη αμέλεια αφού δεν έκανε τίποτα ουσιαστικά από το 2009 που μπορούσε, για να κατοχυρώσει το λιμάνι ως δημοτικό!

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΓΟΥΓΑΣ: ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΟΥ ΗΓΕΤΗ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΩΣΤΕ ΝΑ ΕΜΠΝΕΥΣΕΙ ΤΗ ΝΕΟΛΑΙΑ

Ο νεαρός σύμβουλος Αλέξανδρος Γουγάς μετά από ερώτηση του Λάκη Γιαννιδάκη σχολίασε την συμμετοχή των νέων στα δρώμενα της πόλης. Αναφέρθηκε στο τεράστιο πρόβλημα ανεργίας που αντιμετωπίζουν οι νέοι και κατηγόρησε ευθέως τον σημερινό δήμαρχο αλλά και τους προηγούμενους , ότι δεν διαθέτουν τα χαρακτηριστικά στοιχεία ενός ηγέτη ώστε να εμπνεύσουν τους νέους και να τους παρακινήσουν να ασχοληθούν ενεργά με τα κοινά της πόλης!