23 Αυγ 2012

Αυτή είναι η αλήθεια για το Σρατόπεδο της Κορίνθου κ. Κόλλια


Μας πιάσανε στον ύπνο! 
Αυτό διαπιστώσαμε πρωί πρωί με την είδηση πως το 6ο ΣΠ μετατράπηκε εν μια νυκτί (στην κυριολεξία) σε κέντρο Υποδοχής λαθρομετααστών!...


Παρατηρώ δηλώσεις, συνεντεύξεις τύπου, έκτακτες συσκέψεις ,πολιτικούς λεονταρισμούς έξω απο το 6ο ΣΠ,  που υποδηλώνουν σίγουρα  πολιτική σύγχιση..
Ένα παζλ πολιτικοκοινωνικό που ξεδιπλώνεται και καλό είναι να το κατανοήσουμε όλοι και κατόπιν να το ερμηνεύσουμε όσο μπορούμε. 

Διάβασα την δήλωση του κυρίου Κόλλια,ο οποίος πρωτοστάτησε προεκλογικά στο άνοιγμα του 6ου ΣΠ έχοντας συνοδοιπόρους στον αγώνα του αυτό το Επιμελητήριο και κάποια απο τα στελέχη της ΝΔ. 
Το υπογραμμίζουμε αυτό για να κατανοήσουμε πως η τοπική κοινωνία δεν τοποθετήθηκε αναφανδόν στο πλευρό του βουλευτή ..Στοιχήθηκαν όλοι εκείνοι, οι ολίγοι, που οφελούνταν πολλαπλώς και ποικιλοτρόπως απο την λειτουργία του.Κυρίως οι ντόπιοι μεγάλοι μισθωτές του δημοσίου..

 Προεκλογικά ο κύριος Κόλλιας ανακοίνωσε τον προσωπικό του θρίαμβο πως το στρατόπεδο ανοίγει μετά τις εκλογές. Μάλιστα φιλικές του ιστοσελίδες, που σήμερα σπεύδουν ασθμαίνοντας να επιρρίψουν ευθύνες πετροβολώντας τον Πάνο Μπεγλίτη, πανηγύριζαν το γεγονός. Το στρατόπεδο της Κορίνθου έγινε αιχμή του δόρατος στην προεκλογική  τακτική της ΝΔ και του βουλευτή στο νομό. Σήμερα ο βουλευτής το αρνείται,επιδιώκοντας ν' αποτάξει την προεκλογική του αυτή δραστηριότητα.
Η πληροφόρηση απο το υπουργείο Εθνικής Άμυνας επι κυβέρνησης Παπαδήμου  υπήρξε άμεση με τα στελέχη της ΝΔ στο νομό κι η επικοινωνία επαρκής για να αντιληφθεί κανείς πως η απόφαση να ανοίξει το στρατόπεδο είχε παρθεί απο τον τότε Υπουργό Άμυνας. 

Το είχε ήδη προφτάσει ο κ. Νανόπουλος στην έκτακτη συνεδρίαση (προεκλογικά πάντα) του Επιμελητηρίου όπου παρευρέθηκε ο Κ. Μπεγλίτης, ζητώντας απο τους παρευρισκομένους να ακούσουν τα επιχειρήματά του που ενίσχυαν την άποψη να παραδοθεί το στρατόπεδο στην τοπική κοινωνία, δηλαδή στην Τοπική Αυτοδιοίκηση. 

Ο Μπεγλίτης τότε τους είπε πως εκκρεμούσε η απόφαση του ανωτάτου συμβουλίου στρατού και αμέσως μετά το 6ο ΣΠ θα παραδίδετο στην Τοπική Αυτοδιοίκηση ..
Η έλλειψη επιχειρημάτων ήταν η αιτία να παρθεί η "μεσοβέζική"  πρόταση του Επιμελητηρίου που έλεγε να ανοίξει το στρατόπεδο και να παραχωρηθεί μέρος του για την στεγαση των δημοσίων υπηρεσιών,όπως αστυνομία,πυροσβεστική κτλ(πρόταση Μπεγλίτη με ΕΤΟΙΜΕΣ ΜΕΛΕΤΕΣ ).

Σήμερα ο κ. Κόλλιας και οι συν αυτώ είναι στα πράγματα! Πρωθυπουργός είναι ο Αντωνης Σαμαράς, ΥΕΘΑ ο Π. Παναγιωτόπουλος, Υπουργός Προστασίας του Πολίτη ο Δ. Δένδιας..
Είναι απορίας άξιο πώς κανείς απο τους 3 βουλευτές της ΝΔ ,του κυρίου Κόλλια προεξάρχοντος ,του κ. Ταγαρά που βρισκόταν σε αρμόδια επιτροπή,του κ.Δήμα  και όλων των συνδαιτημόνων δεν ΠΗΡΕ ΧΑΜΠΑΡΙ ΤΙΠΟΤΑ.
Αιφνιδιασμένος δηλώνει ο κ. Κόλλιας  στην ανακοίνωσή του,τονίζοντας  πως είχε υποπτευθεί πως Κέντρο Υποδοχής Λαθρομεταναστών σχεδιαζόταν στην Κορινθία.Μόνο που οι πληροφορίες της εποχής δεν ανέφεραν το 6ο ΣΠ ,αλλά την Περιφερειακή αγορά Λεχαίου ..
Τότε δήλωση έκανε ΜΟΝΟ ο Π. Μπεγλίτης σε ραδιοφωνο πανελλαδικής εμβέλειας. Δεν θ αφηνε ποτέ ένα τέτοιο εννδεχόμενο μέσα στο αστικό ιστό της πόλης..Σήμερα οι κυβερνητικοί βουλευτές σιωπούν.
ΤΙ ΝΑ ΠΟΥΝ; Να παραδεχθούν πως ΕΑΝ ΕΙΧΕ ΠΕΡΑΣΕΙ ΤΟ ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΟ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ ΔΕΝ ΘΑ ΕΙΧΕ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΝΑ ΤΟ ΑΓΓΙΞΕΙ ΚΑΝΕΙΣ; !ΘΑ ΤΟΥΣ ΑΦΗΝΕ ΑΡΑΓΕ Ο ΤΑΤΟΥΛΗΣ; ΟΧΙ!
Αυτή είναι η αλήθεια!Κι ευτυχώς την συμμερίζονται πλέον πολλοί. Πληροφορίες ήδη απο την Περιφέρεια παραδέχονται πως μέσα απο αυτην την θλιβερή εξέλιξη δικαιώνεται ο Πάνος Μπεγλίτης.