19 Ιουλ 2012

Λόγια της μάνικας ...... Της Τζένης Σουκαρά


Έχουμε ξεφύγει εντελώς πατριώτη!!!
Απο την μια ο καύσωνας που έκαψε ακόμα και το τελευταίο νοητικό μας κύτταρο, από την άλλη η ανέχεια η οικονομική που στέκει θηλιά στο λαιμό, ήρθαν και οι φωτιές και μας αποτελείωσαν!


Και  αντι να τα βάζουμε τα πράγματα στην θέση τους και να ρωτάμε συνεχώς τους υπευθύνους "γιατί ακόμα διατηρούμε τούτες εδω τις χωματερές, που μας καίνε κάθε καλοκαίρι", αντί να τους κουνάμε το δάχτυλο στην είδηση "πως τα πρόστιμα που μας επιβλήθηκαν απο την Ε.Ε. εμείς θα τα πληρώσουμε, οι απλοί πολίτες που τρέχαμε με τους κουβάδες να συνδράμουμε στο έργο της πυροσβεστικής κι όχι οι άρχοντες της αυτοδιοίκησης, σύμβουλοι και παρατρεχάμενοί τους" 
..Εμείς τι κάνουμε; Αποθεώνουμε τις παρουσίες αιρετών που βρέθηκαν στο μέτωπο της φωτιάς! Είμαστε άξιοι της μοίρας μας!

Αυτό που συμβαίνει τις τελευταίες ημέρες είναι εκπληκτικό και εξωφρενικό!

Ένας καταιγισμός με δελτία τύπου θεσμικών για το ποιος πήρε πρώτος την μάνικα και πάλεψε με τις πύρινες γλώσσες!
 Μωρε και ποιος είπε πως τούτο χρειάζεται η δόλια χώρα; 
Καλούς πυροσβέστες θέλει ή κλείσιμο των αφύλακτων χωματερών;

 Σε λίγο θα μας στείλουν βιντεάκι με τον τάδε νέο βουλευτή, που χειρίζεται το καναντέρ την ώρα της πύρινης μάχης! Κι απο κάτω οι ιθαγενείς να μένουν με το στόμα ανοιχτό για τις βιονικές του ικανότητες και να χορεύουν τον χορό της φωτιάς. 

Να είναι μόνο οι βουλευτές πατριώτη όμως;;
Είναι και οι αυτοδιοικητικοί που, για να τους πάρει η κάμερα, παίρνουν κλαδάκια( καθότι  SPIDERMAN δύσκολα γίνεσαι) και προσπαθούν να σβήσουν  μικρές εστίες  και στο τέλος κάνουν και δηλώσεις....
Πιο πίσω ο πραγματικός πυροσβέστης δίνει μάχη με την ίδια του την ζωή και του την δυσκολεύει εκείνη την ώρα το "κλιμάκιο" που στήνεται για το γκρο πλαν της τοπικής ειδησεογραφίας. 

Το θέμα άρχισε να αγγίζει τα όρια της φαιδρότητας! Η εκδήλωση πυρκαγιών και η μάχη κατάσβεσής τους, μέσα σε αυτόν τον άκρατο λαικισμό που βιώνουμε, κατάντησε σαν κατάθεση στεφάνων στο μνημείο του Νέγρη!!

Αυτή είναι όμως η εικονική πραγματικότητα πατριώτη στην οποία κάποιοι με το "έτσι θέλω" επιδιώκουν να τρυπώσουμε! Τώρα εαν "μάσησες" κακό δικό σου!