29 Μαΐ 2012

Ανακεφαλαιοποίηση 18 δισ. για 4 ελληνικές τράπεζες


Ολοκληρώθηκε χθες η διαδικασία ανακεφαλαιοποίησης των 4 μεγαλύτερων ελληνικών τραπεζών με την το ποσό των 18 δισεκατομμυρίων ευρώ, που εκταμιεύθηκαν από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (EFSF)...


Με τα κεφάλαια αυτά, που διοχετεύθηκαν μέσω ομολόγων προς την Εθνική, Alpha Bank, Eurobank και Πειραιώς, «αποκαθίσταται η κεφαλαιακή επάρκεια των τραπεζών, ώστε να εξασφαλίζεται η απρόσκοπτη χρηματοδότηση ρευστότητας από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και το Ευρωσύστημα», σημειώνεται σε ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών.

«Ταυτόχρονα», προσθέτει η ανακοίνωση, «οι τράπεζες αποκτούν τους αναγκαίους πόρους για την ομαλή λειτουργία τους υπέρ της πραγματικής οικονομίας».

Σύμφωνα με τoυς Financial Times, η Εθνική έλαβε 7,3 δισ. ευρώ, η Πειραιώς 4,7 δισ. ευρώ, η Eurobank 3,97 δισ. ευρώ και η Alpha Bank 1,9 δισ. ευρώ.

Τα υπόλοιπα 7 δισ. ευρώ του πρώτου πακέτου ανεκεφαλαιοποίησης (25 δισ.) προορίζονται για την Αγροτική Τράπεζα και το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο, που έχουν λάβει παράταση για την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων τους.


ΠΗΓΗ: ethnos.gr