6 Φεβ 2012

«ΧΑΡΑΤΣΙ ΔΕΗ»: ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΕΙΡΗΝΟΔΙΚΕΙΟΥ ΚΟΡΙΝΘΟΥ


Εκδόθηκε την Τετάρτη, 01/02/2012, από το Ειρηνοδικείο Κορίνθου προσωρινή διαταγή επί προσφυγής ενός δημότη Κορινθίων κατά του Ειδικού Τέλους ηλεκτροδοτούμενων επιφανειών (χαράτσι ΔΕΗ) με την οποία διατάχθηκε η ΔΕΗ να μην διακόπτει την ηλεκτροδότηση...
του ακινήτου του παραπάνω δημότη, μέχρι την εκδίκαση της κύριας αίτησης ασφαλιστικών μέτρων, πιθανολογώντας την αντισυνταγματικότητα και την παρανομία του μέτρου, δεχόμενο παράλληλα την αρμοδιότητα των πολιτικών δικαστηρίων να τάμουν την συγκεκριμένη ένδικη διαφορά.
 Η συγκεκριμένη απόφαση είναι η πρώτη που εκδίδεται από το Ειρηνοδικείο Κορίνθου και έρχεται σε συνέχεια αντίστοιχων αποφάσεων άλλων Ειρηνοδικείων (απόφαση της από 23/12/2011 Ειρηνοδικείου Αθηνών και 04/01/2012 Ειρηνοδικείου Μαραθώνος), ενώ αφορά σε προσφυγή πολίτη-κατοίκου του Δήμου Κορινθίων που ανήκει σε ευπαθείς κοινωνικές κατηγορίες (άνεργοι, ΑΜΕΑ, πολύτεκνοι , χαμηλοσυνταξιούχοι , κλπ.) και δεν αφορούσε σφάλματα της ΔΕΗ στον υπολογισμό των τετραγωνικών μέτρων ή  βιοτεχνικές - βιομηχανικές εγκαταστάσεις.
Την πρωτοβουλία και τη συνδρομή της προσφυγής είχε το κίνημα πολιτών της Πλατείας Περιβολάκια της Κορίνθου στα πλαίσια των κοινωνικών και νομικών δράσεων που αναλαμβάνει κατά του Ειδικού Τέλους ηλεκτροδοτούμενων επιφανειών (χαράτσι ΔΕΗ) .
Καλείται πλέον ο Δικηγορικός Συλλόγος της Κορίνθου, καθώς και ο Δήμος Κορινθίων να αναλάβουν τις ευθύνες τους και να συμβάλλουν με όλους τους δυνατούς τρόπους (κοινωνικά, νομικά) στην κατάργηση των φοροεισπαρκτικών και άδικων μέτρων, όπως το χαράτσι της ΔΕΗ, που οδηγούν στην εξαθλίωση της ελληνικής κοινωνίας και βάλλουν ευθέως κατά της δημοκρατίας.
ΣΑΣ ΚΑΛΟΥΜΕ ΟΛΟΥΣ ΣΤΗΝ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΠΟΥ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΣΤΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΚΟΡΙΝΘΟΥ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 8/2 ΣΤΙΣ 6.00 ΤΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΧΑΡΑΤΣΙ ΤΗΣ ΔΕΗ