21 Νοε 2011

Ολοκληρώνονται οι διαδρομές του ποδηλατόδρομου στην Κόρινθο

      
Η Δημοτική Αρχή Κορίνθου συνεχίζει τις εργασίες της  για να  ολοκληρώσει τις διαδρομές του ποδηλατοδρόμου στην πόλη μας, θεωρώντας πως το ποδήλατο είναι ένα από τα σημαντικά εργαλεία των αστικών πολιτικών βιώσιμης ανάπτυξης...
είναι αθόρυβο, δεν ρυπαίνει, δεν καταναλώνει χώρο και καύσιμα, είναι το λιγότερο επικίνδυνο μέσο απέναντι στον πεζό και τον αναβάτη του, είναι φτηνό και συνδέεται με τις ευχάριστες μνήμες του καθενός μας από τα παιδικά του χρόνια.
Με τον τρόπο αυτόν, μέσω του ποδηλάτου,  θα συνδέονται τα διαφορετικά σημεία της πόλης μας με μια διαδρομή, που θα ξεκινά από το ανατολικό  παραλιακό μέτωπο της Κορίνθου (μπαζώματα Αγίου Νικολάου) και θα καταλήγει  στο  αντίστοιχο δυτικό (Παραλία «Καλάμια»). Η διαδρομή θα διέρχεται μέσα από το κέντρο της πόλης (π.χ. Εθνικής Αντίστασης, Γεωργίου Παπανδρέου) και σε αυτήν, είναι δυνατόν να προστεθούν και άλλες σε επόμενη φάση,   με σκοπό την εξυπηρέτηση περισσότερων γειτονιών του Δήμου μας.
Η υποδομή του δικτύου ποδηλατοδρόμου περιλαμβάνει  την οριζόντια και κατακόρυφη σήμανση και την υποδοχή στάθμευσης με μεταλλικά στηρίγματα. Προβλέπεται οι χώροι στάθμευσης των ποδηλάτων, να δημιουργηθούν  στα άκρα της διαδρομής του καθώς και στην κεντρική πλατεία (περιβολάκια), δίπλα στην παιδική χαρά και το δημοτικό σχολείο.



Από το γραφείο τύπου